De springwedstrijden op zaterdag (foto's: Dick Janssen).
De springwedstrijden op zaterdag (foto's: Dick Janssen).

Paardendagen in volle gang

Actueel 504 keer gelezen

Stompwijk - De Stompwijkse Paardendagen zijn momenteel in volle gang. 

Nadat de dagen vrijdag van start gingen met kaartspelletjes in de grote tent op het feestterrein en de optocht door het dorp, was zaterdag de dag van de springwedstrijden en de Landleven Fair. Daar was van alles te zien en te beleven. Zoals bijvoorbeeld een politiehondendemonstratie.

De ponyruiters streden om de 'Helden van Nooit Gedacht Wisseltrofee'. Daarna was er de poldercross die verleden jaar in samenwerking met de ijsclub Nut en vermaak voor het eerst werd geïntroduceerd. 

Vandaag is de dag van de Nationale Ponyrennen. De show tussen de ponyrennen wordt door het Horseboarding Showteam uit Rijpwetering verzorgd. Horseboarding is een spectaculaire nieuwe tak van paardensport. In het kader van 50 jaar ponyrennen zal onder het motto De jeugd heeft de toekomst in een van de pauzes tussen de ponyrennen extra aandacht worden besteed aan het 50- jarig bestaan van de ponyrace. Voor de feestgangers staat na de rennen de band 'Joost Mag Het Weten' klaar om van de menigte een grote zingende swingende massa te maken.

Maandag 22 juli zullen de Stompwijkse paardendagen zoals gebruikelijk worden afgesloten met de kortebaandraverij. Deze baan (de enige kortebaan op gras) is erg geliefd bij trainers pikeurs en publiek en verwacht wordt dan ook dat de toppers van verleden jaar en diverse nieuwkomers weer staan te popelen om het heilige gras van Stompwijk onder de benen te voelen. De totalisator is vanaf 12.30 geopend en start is exact 13. 30. Kinderen tot en met 12 jaar mogen proberen het winnende paard te raden. Dit kan door naam, leeftijd adres en de naam van het winnende paard op een briefje te zetten en deze in de daarvoor bestemde bus aan de ingang te deponeren. Na afloop vindt de prijsuitreiking op de baan plaats.

Het 110e jaar zal worden afgesloten met een adembenemende lasershow, waarna de allerlaatste uurtjes, zoals elke avond, worden ingevuld door Jan Groeneweg met zijn disco in de feesttent. Meer informatie op www.stompwijksepaardendagen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant