De brand viel op zich mee maar de woonkamer was helemaal zwartgeblakerd (foto: Regio15/Rene Hendriks).
De brand viel op zich mee maar de woonkamer was helemaal zwartgeblakerd (foto: Regio15/Rene Hendriks). Rene Hendriks

Brandende bank zorgt voor diepzwarte woonkamer in de Weidestraat

Algemeen 549 keer gelezen

Leidschendam - De bewoners van een appartementencomplex aan de Weidestraat in Leidschendam werden vanmorgen vroeg ruw gewekt door de rookmelders.

Het bleek dat er brand was uitgebroken in de woonkamer van een appartement op de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer stond de bank in brand. De brand was op zich snel geblust, maar door de rook was het noodzakelijk om de ongeveer 20 bewoners van de omliggende woningen naar buiten te halen. De brandweer schaalde vanwege de tijdelijk evacuatie daarom op naar 'middelbrand'. De bewoners, waarvan sommigen nog in pyjama en badjas, wachtten buiten gelaten af totdat de brandweer het complex had geventileerd. De bewoner van de getroffen woning had gelukkig de tussendeuren dicht gedaan toen hij ging slapen. Daardoor zag de woonkamer weliswaar diepzwart door de rook, maar bleef dat de rest van het huis nog in redelijke staat. Van buitenaf was bij de kozijnen de zwarte roetaanslag duidelijk zichtbaar. De bewoner is even gecontroleerd door de bemanning van de ambulance, maar het bleek niet noodzakelijk om hem naar het ziekenhuis te vervoeren.

De brand is mogelijk ontstaan door een oplader. Om dat met zekerheid te kunnen zeggen is het team brandonderzoek ter plaatse gevraagd om de precieze oorzaak van de brand vast te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant