De groep welpen van De Damherten stond op station Voorburg te trappelen om met de trein op kamp te gaan (foto: pr Damherten).
De groep welpen van De Damherten stond op station Voorburg te trappelen om met de trein op kamp te gaan (foto: pr Damherten).

Welpen Damherten op kamp naar geheime school

Actueel 336 keer gelezen

Leidschendam - De welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten begonnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Op zaterdag 20 juli stonden er 27 welpen te trappelen om met de trein naar Roosendaal te vertrekken.

De welpen kwamen na een lange treinreis terecht bij een geheime school. Op deze school proberen leerlingen om geheim agent te worden. De welpen luisteren een gesprek af en horen over bedreiging van De Nederlandse Bank. De geheim agenten vertrekken de dag erna voor de missie, maar het blijkt allemaal om een vals plan te gaan. Ondertussen is er ingebroken bij de school en zijn er explosieven en geheime informatie gestolen. De welpen zien bij de school een geheim agent weg rennen met een koffertje, zou er een verrader zijn?

Tijdens het kamp brengen de welpen alles wat ze het afgelopen jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo bouwen ze een eigen hut, koken ze op houtvuur, lopen ze een hike, gaan ze van de zelfgebouwde kabelbaan, slapen ze onder de sterren, spelen ze levend Stratego en mogen ze zelf pannenkoeken bakken. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden.

Informatie over Scouting Damherten Leidschendam is te vinden op www.damherten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant