Matthew Steenvoorden in zijn Feyenoord en Cambuur-tijd; nu HNK Gorica in Servië (foto: PR).
Matthew Steenvoorden in zijn Feyenoord en Cambuur-tijd; nu HNK Gorica in Servië (foto: PR).

Matthew Steenvoorden naar HNK Gorica

Sport 782 keer gelezen

Leidschenveen - Leidschenvener Matthew Steenvoorden (26) voetbalde de afgelopen drie seizoenen bij Keuken Kampioen Divisionist SC Cambuur in Leeuwarden. Deze zomer was hij transfervrij. De centrumverdediger vertrekt voor drie jaar naar HNK Gorica in Servië. Die club debuteerde afgelopen seizoen op het hoogste profniveau van het land en eindigde daarin op de vijfde plaats.

De voormalig jeugdspeler van de Feyenoord Academy, de jeugdopleiding van de profclub waar hij met zijn tweelingbroer Joshua (Forum Sport, thans SV Nootdorp) voetbalde, begon zijn voetballoopbaan in de F-jeugd van Forum Sport. Na een jaar vertrok de tweeling al naar de jeugdopleiding van het grote Feyenoord, waar ze tot en met hun laatste A-jeugdjaar samen bleven.

In aanloop naar het Jeugd EK2010 in Liechtenstein speelde Steenvoorden op 24 september 2009 zijn enige jeugdinterland. Zaterdagavond 18 oktober 2014 maakte Steenvoorden zijn eredivisie competitiedebuut voor Feyenoord. De eerder op huurbasis in de (toen nog) Jupiler League (1e divisie) voor Excelsior en FC Dordrecht uitkomende Steenvoorden viel tegen Heracles thuis in de 48e minuut in voor voormalig Oranje-international Joris Mathijsen toen Feyenoord al leidde met 2-0.

Feyenoord won in de Rotterdamse Kuip uiteindelijk met 2-1. Vijf dagen na zijn eredivisiedebuut maakte hij ook nog eens zijn Europese debuut. In de Europa League wedstrijd speelde de centrale verdediger van Feyenoord de hele wedstrijd tegen HNK Rijeka, dat in de gelijknamige stad in Kroatië met 3-1 won.

In 2016 stapte hij over naar Cambuur. De periode werd gekenmerkt door blessureperiodes waardoor hij in drie jaar tijd nooit een vaste basisspeler is geweest. Trainer Sergei Jakirovic van HNK Goricaliet op de clubwebsite optekenen dat hij blij is met de komst van Steenvoorden. "Van wat wij gezien hebben is hij een snelle en sterke verdediger. Een stopper die ook goed kan voetballen en daar hebben wij in de laatste linie behoefte aan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant