Naast de Internationale servicestaf gingen er ook 7 explo's als deelnemer met het Nederlandse contingent naar de Jamboree (foto: pr).
Naast de Internationale servicestaf gingen er ook 7 explo's als deelnemer met het Nederlandse contingent naar de Jamboree (foto: pr).

Leden SMHG aan de slag op Wereldjamboree in Amerika

Algemeen 554 keer gelezen

Voorburg - Tien leden van Scouting Sint Maarten-Hildegard zijn naar West-Virginia in Amerika vertrokken om de organisatie van de 24e Wereldjamboree te ondersteunen als International Service Staf. Zij maken deel uit van een groep van in totaal 4000 scoutingvrijwilligers van over de hele wereld.

De scouts gaan aan de slag in het restaurant, bij de verschillende dagactiviteiten, in het Holland House, bij ondersteunende diensten en de organisatie. Bij de 23e jamboree in Japan waren deze scouts deelnemer en zij zijn daar zo gegrepen door de sfeer en de unieke ervaring dat ze nu als service staf deelnemen. Donderdag vertrok een groep van 7 scouts (5 SMHG-ers en 2 leden van een andere groep) vanaf Schiphol. Na de jamboree gaat deze groep nog ruim twee weken met elkaar trekken door Amerika en Canada.

Naast de Internationale servicestaf zijn er zondag ook 7 explo's als deelnemer met het Nederlandse contingent naar de Jamboree vertrokken waar ze samen met 40.000 scouts van over de hele wereld 10 fantastische dagen zullen beleven. Hoogstwaarschijnlijk zien we hen over 4 jaar weer terug als ondersteunende scouts bij de 25e Jamboree in Zuid-Korea.

De ervaringen van het Nederlandse contingent en de service staf zijn te volgen op www.wsj.scouting.nl. Informatie over de Sint Maarten-Hildegard is te vinden op www.smhg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant