Afbeelding

Celstraf geëist voor slaan gemeenteambtenaar

Actueel 451 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tegen een 26-jarige Voorburger is 4 maanden cel en 160 uur taakstraf geëist. Nadat de man eerder een agent met een mes bedreigde, mishandelde hij enkele weken later een medewerkster van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Bij het eerste incident vluchtte de man na een achtervolging in Den Haag een restaurant in, waar hij werkte. Bij zijn aanhouding gebruikte de agent in eerste instantie pepperspray maar toen de Voorburger een mes pakte, schoot de de agent hem in zijn been.

In januari 2018 ging de verdachte naar het stadskantoor in Leidschendam om een paspoort op te halen. Toen er een fout bleek te zijn gemaakt bij de aanvraag, belaagde hij een medewerkster. Hij trok de telefoon uit haar handen en kreeg daarop een duw van de vrouw. Hij sloeg haar toen met een paraplu op haar hoofd, waardoor zij gewond raakte. Zij moest in het ziekenhuis een hoofdwond laten hechten.

De Voorburger vond dat het zelfverdediging was omdat hij een duw had gekregen, waardoor hij een pijnscheut voelde in het been waarin hij enkele weken daarvoor was geschoten. Hij beschermde alleen zijn been.

De advocaat van de Voorburger vroeg daarop vrijspraak omdat de agent volgens hem niet had mogen schieten omdat het mes al zou zijn weggelegd. Het slaan met de paraplu was geen volgens hem geen opzet. De uitspraak is op 5 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant