Een groot deel van de bomenpopulatie in Vlietland verkeert in slechte staat (foto: pr SBB).
Een groot deel van de bomenpopulatie in Vlietland verkeert in slechte staat (foto: pr SBB).

Inwoners Voorschoten overvallen door kap in Vlietland

Actueel 596 keer gelezen

Leidschendam/Voorschoten - Ook veel inwoners van Voorschoten voelen zich overvallen door de aangekondigde bomenkap. Zij zijn de afgelopen jaren al geconfronteerd met de kap van duizenden bomen in Vlietland, waardoor het verkeerslawaai vanaf rijksweg A4 verder is toegenomen.

Hierbovenop komt dus nu de kap van grote bospercelen in de onmiddellijke nabijheid van de woningen rond de Vliet in Voorschoten. "Het gevolg hiervan is dat niet alleen het aanzien van de woonomgeving achteruit gaat maar ook het verkeerslawaai vanaf de A4 opnieuw gaat toenemen", verwacht het Actiecomité Stop Geluidsoverlast A4.

"Het zal nog tientallen jaren duren voordat vervangende bomen enige omvang hebben bereikt. De provincie en Staatsbosbeheer hebben bewoners en belangenorganisaties slechts willen informeren over de kap van de bomen maar willen hierover niet in overleg gaan." Gelet de gevolgen van de bomenkap voor de inwoners van Voorschoten vindt het Actiecomité dit een zeer kwalijke zaak.

Het comité dringt er bij het provinciebestuur op aan in overleg te gaan met de hierbij betrokken belangenorganisaties over de gevolgen van de bomenkap voor de geluidssituatie en over mogelijke alternatieven voor het massaal weghalen van de bomen. Ook zou moeten worden bekeken of hierdoor de te realiseren geluidwerende voorzieningen robuuster moeten worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant