Afbeelding

Wildplukken en proeverij op boerenerf aan Stompwijkseweg

Algemeen 475 keer gelezen

Leidschendam - Kitty Hinkenkemper neemt zondag 11 augustus van 14:00 tot 16:30 uur met Kit's Kitchen haar gasten mee op natuurtoer bij Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg voor een wildpluk workshop en doe-het-zelf proeverij

Kitty Hinkenkemper is wildplukster in hart en nieren en leert anderen mensen de don't en do's van het plukken. Ze neemt je mee en leert je hoe je van verschillende planten heerlijke wildplukgerechten maakt. Ook heeft Kitty haar eigen wildpluk donderdag dinner bij Appeltje Eitje in Den Haag, waar zij haar gasten verrast met wilde gerechten. Over het algemeen hebben wildplukkers veel zorg en respect voor de natuur. "Als ik naar mezelf kijk, ben ik heel dankbaar voor wat de natuur ons te bieden heeft en leer ik juist hoe zuinig ik moet zijn op de natuur, omdat deze zo kostbaar is", aldus Kitty.

Beginnende wildplukkers zullen er bewust van dienen te zijn dat het plukken onder stroperij valt en strafbaar is. De voornaamste reden dat wildplukken verboden is, is om de natuur te beschermen en dieren te voorzien van voedsel. Maar het plukken wordt wel gedoogd als je enkel een klein champignonbakje vult voor eigen consumptie.

Volgens Kitty kunnen boerenerven een walhalla zijn voor plukkers door de diversiteit aan groen, verwilderde bosschages en verstopte plekjes. Na een inspirerende toer gaan de deelnemers lekkere dingen maken van vlierbessen en e.a. proeven.

De wildplukworkshop en doe-het-zelf proeverij begint om 14.00 uur, deelname kost 25 euro. Als je een leeg jampotje en een half literflesje meeneemt krijg je deze gevuld mee naar huis. Kijk voor meer informatie en tickets op de facebookpagina van Buitenplaats Molenwei of Kit's Kitchen of bel met 06-31269592.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant