Afbeelding

GBLV vraagt opheldering over massale bomenkap Vlietland

Algemeen 280 keer gelezen

Leidschendam - Monica Velu van GBLV Gemeentebelangen vraagt opheldering over de op handen zijnde grootschalige bomenkap door Staatsbosbeheer in Vlietland. Zij stelt hierover schriftelijke vragen aan het college.

Dit is een derde bomenkap op rij in Vlietland. In 2017 werden er bomen gekapt ten behoeve van de aanleg van de Rijnlandroute. In 2018 werden er al 334 essen gekapt vanwege essentaksterfte momenteel wil Staatsbosbeheer nog veel meer essen omzagen vanwege deze ziekte. 

GBLV vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is van deze bomenkap van nog meer essen. Ook willen zij weten of het niet mogelijk is deze kap over meerdere jaren te verspreiden omdat op de website van Staatsbosbeheeer te lezen is dat het aangegeven gebied veilig is. "Bij een gefaseerde kap is de kaalslag minder zichtbaar omdat kale plekken dan direct opgevuld kunnen worden. En de geluidswerende werking van de bomen gaat dan niet geheel verloren."

In het verlengde van dit onderwerp, met betrekking tot de geluidsoverlast van de A4, vraagt GBLV zich af of de Provincie de gemeente reeds geïnformeerd heeft over het tijdstip van de aanleg van de aangekondigde geluidswerende maatregelen langs de A4 ter hoogte van Vlietland. Het ontbreken van bomen in Vlietland zal het verkeersgeluid en dus de overlast van de A4 doen toenemen. In geval van grootschalige kap lijkt haast maken met de geluidswerende maatregelen dus noodzakelijk.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant