Logo hetkrantje-online.nl
Hans Peter Klazenga vindt het onbegrijpelijk dat het college de vragen nog niet heeft beantwoord
Hans Peter Klazenga vindt het onbegrijpelijk dat het college de vragen nog niet heeft beantwoord

GBLV wil antwoorden op vragen over bouwbedrijf

  •   785 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fractie GBLV/Gemeentebelangen heeft op 16 juli feitelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de bouwprojecten en betalingen van een Leidschendams bouwbedrijf in Leidschendam-Voorburg. Dit naar aanleiding van publicaties in de media over problemen met bouwprojecten van de betreffende firma in de regio. In de tussentijd hebben kopers van huizen in deze projecten de fractie benaderd over hun benarde situatie. Het college daarentegen zwijgt in alle talen.

Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV vindt het onbegrijpelijk dat het college de vragen nog niet heeft beantwoord. "Natuurlijk, het is zomerreces. De vragen die wij hebben gesteld, zijn alleen vragen die de verantwoordelijk wethouders voor de bouwprojecten en de wethouder Financiën ook direct zelf hadden moeten stellen. Het is onbestaanbaar dat onze vragen dus nog niet zijn beantwoord. Tenzij de betrokken wethouders het allemaal niets kan schelen wat er met hun bouwprojecten en de gemeentekas gebeurt."

"In Leidschendam-Voorburg is sprake van een forse bouwopgave, waarbij het geplaagde bouwbedrijf in vrijwel alle gevallen betrokken is. Mogelijke problemen hebben daarmee niet alleen heel vervelende gevolgen voor de kopers, maar ook voor de gemeente. Voor dit college maakt dat klaarblijkelijk allemaal niet uit; tot 27 augustus doen zij helemaal niets, lijkt het wel", aldus Klazenga.

In de eerstvolgende raadsvergadering wil GBLV gebruikmaken van het vragenuur om na te gaan wat het college nu van de situatie rond het bouwbedrijf vindt, welke effecten dat heeft op de bouwproductie, welke zekerheden de gemeente kan stellen en welke alternatieven er zijn.

Aanvulling:
Onderaannemers en leveranciers hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële toestand van het bouwbedrijf, zegt directeur Chris Schouten tegen het vakblad voor de bouw Cobouw. "Op dit moment staan de zaken weer goed op de rit."

Meer berichten