RKAVV trainde zaterdag de hele dag en sloot af met een barbecue (foto: PR RKAVV).
RKAVV trainde zaterdag de hele dag en sloot af met een barbecue (foto: PR RKAVV).

Vroege voetbalseizoensvoorbereiding hoofdklasser RKAVV

Sport 606 keer gelezen

Leidschendam - Zondag hoofdklasser RKAVV is vorige week donderdag al begonnen met de 2e fase van de voorbereiding op de competitie 2019-2020, die al zondag 1 september met Be Quick 1887-RKAVV in het Groningse Haren begint.

Trainer Maurizio Ceccucci had op aanvoerder Robin Steffens, die deze week van zijn gezinsvakantie in Griekenland terugkeert, na zijn complete selectiespelersgroep aan de start. De aanwinsten Zakaria Amrani (HBSS), Lovette Felicia (VVSB), Jedsel Markes (Westlandia), Mike van Toor (SJC), Edon Fetahi (Almere City), Jeremy Burke (Sparta jeugd) en Joep Roovers (DWO) hoefden zich niet voor te stellen, want zij maakten de 1e fase van de voorbereiding de laatste 2 weken van juni al mee. Ceccucci vindt dat zijn spelersgroep er in de breedte op vooruit is gegaan. "Als we vorig seizoen iemand moesten vervangen was het verschil soms te groot. Met genoemde aanwinsten verwacht ik dat dit heel veel minder het geval zal zijn. In de eindfase van vorig seizoen dienden zich al 2e elftalspelers aan, die dit seizoen een rol van betekenis zouden kunnen gaan spelen. Jeremy van Lochem, Justin van Rijswijk, Luuk van der Sman en Gino Bergwerff uit de JO19; ik verwacht wel wat van ze."

Ceccucci gaf zijn spelers de 5 tussenliggende weken een schema mee om de conditie op peil te houden. "De één gaat een half uurtje hardlopen en de ander beult zich af in de sportschool. Beiden kun je niet constructief noemen. Maar we hebben dan ook met huidige, nieuwe en jeugd spelers te maken. De één was eerder met vorig seizoen klaar dan de ander. Die 2 weken dat we bij elkaar waren hebben we ook al behoorlijk intensief getraind. Die 5 weken hebben spelers ook nodig om bij te komen. Ik neem niemand niet echt iets kwalijk, maar als technische staf zullen we er hard aan moeten trekken om iedereen in conditie te krijgen. De komende week beginnen we vetpercentages en conditie met hartslagmeters te meten. Nu zou niet eerlijk zijn." De nadruk van "zijn trainingen lag tot nu toe op verdedigen. "We trainen veel en lang om verschillende speelwijzen en taakbewust spelen te ontwikkelen. Dat doen we vooral in spelvormen van 11 tegen 11. We spelen zondag om 14:00 uur bij Quick en dinsdag 13 augustus om 20:00 uur thuis tegen Scheveningen. Tegen die hoger spelende clubs worden we getest hoe we er verdedigend voor staan. In de competitie komen we voor verschillende situaties van hoge en halve druk zetten en inzakken te maken. In aanloop naar RKAVV-Jong ADO Den Haag volgende week zaterdag leggen we meer accenten op onze manieren van aanvallen en in balbezit zijn."

Aan voorspellingen en verwachtingen waagt Ceccucci niet veel. "Dat vind ik altijd moeilijke dingen in de sport. We zullen gaan spelen tegen clubs waar we nog nooit tegen gespeeld hebben, óók niet toen we twee jaar geleden in de noordelijke poule zaten. Aan de ene kant is het leuk om tegen ze te spelen. Je komt nog eens op andere voetbalterreinen en ontmoet andere mensen, maar nog belangrijker is om over informatie te beschikken hoe die clubs spelen. Daar zullen we de komende tijd ook mee bezig gaan zijn." Een eenvoudige doelstelling heeft Ceccucci wel. "We zullen altijd spelen om te winnen. Als je alles wint wordt je kampioen. Verlies je de helft eindig je in de middenmoot en als je verliest degradeer je. Meer kan ik er niet van maken. Inschattingen zijn moeilijk te maken." Voordat de competitie begint treedt RKAVV nog tegen en bij Wilhelmus (dinsdag 20 augustus 20:00 uur) en thuis tegen Forum Sport (zaterdag 24 augustus 16:30 uur) aan om het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant