Afbeelding

Leidschendam-Voorburg blijft achter in aanbod laadpalen

Algemeen 621 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De groei van het elektrisch vervoer in Nederland zet stevig door. En daarmee ook de behoefte aan openbare voorzieningen voor elektrisch laden. Maar in hoeverre is de gemeente Leidschendam-Voorburg voorbereid op het aantal elektrische voertuigen in de toekomst. 

Uit de benchmark in het artikel op www.binnenlandsbestuur.nl blijkt in welke mate het netwerk van openbare laadpalen is voorbereid op toekomstige vraag naar elektrische voertuigen. Leidschendam-Voorburg staat in de provinciale ranglijst in 2020 op plek 30 van 53 gemeenten en in 2025 naar verwachting op plek 29. 

D66-raadslid Charlotte Bos is niet blij met deze positie. "Al dan niet kunnen laden mag geen barrière vormen voor het kiezen voor een elektrisch voertuig", is haar mening. "In de komende jaren worden fors meer woningen gebouwd in onze gemeente en zal niet alleen het vervoer maar ook het elektrisch vervoer toenemen. in de analyse is ook nog geen rekening gehouden met een eventuele openbare laadbehoefte van forenzen of bezoekers die met een elektrische auto naar de gemeente komen. Dat maakt de vraag naar adequate openbare laadinfrastructuur alleen nog maar groter."

Bos vraagt het college welke maatregelen zij wil gaan nemen om een adequate openbare laadinfrastructuur te realiseren om aan de verwachte, toenemende vraag naar openbare laadpalen in 2025 te voldoen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant