(foto: NIPW).
(foto: NIPW).

Hoe groot de kans op een inbraak in jouw wijk?

Algemeen 729 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de zomervakantie doen we er alles aan om het te doen lijken of we thuis zijn, om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te houden. Hoe zit het nu met het inbraakrisico per wijk? Dat is te zien op de InbraakBarometer die gebruik maakt van een zelfregulerend algoritme. Klik hier en zie in één oogopslag hoe groot de kans op een inbraak in is in jouw wijk is.

Tijdschakelaar aan, gordijnen dicht en het liefst een eventuele tweede auto pontificaal voor de deur. Toch is de zomervakantie niet het seizoen met het hoogste inbraakrisico. Het zijn juist de donkere maanden, december en januari, waarin het meeste inbraken plaatsvinden. In juni wordt het minst ingebroken. Vrijdagen zijn het populairst bij inbrekers. Op dinsdagen is het risico het minst hoog. Dit blijkt allemaal uit de Inbraakbarometer.

Benieuwd naar het
inbraakrisico in jouw wijk?
Woninginbraken komen overal voor. De ene wijk is meer in trek bij inbrekers dan de andere.

De InbraakBarometer heeft een uniek, zelflerend algoritme. Door dagelijks data te analyseren zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling, geeft de barometer een actuele voorspelling. Zo zie je in één oogopslag hoe groot de kans op een inbraak in jouw wijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant