Ook de bouw van het Voorburgs Kwartier loopt vertraging op (Foto: voorburgskwartier.nl).
Ook de bouw van het Voorburgs Kwartier loopt vertraging op (Foto: voorburgskwartier.nl).

GBLV verwijt college laksheid ten aanzien van problemen bij bouwbedrijf

Algemeen 971 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fractie GBLV/Gemeentebelangen volgt de ontwikkelingen rond het Leidschendamse bouwbedrijf, waarover zoveel te doen is, op de voet. Het college van B&W heeft op vragen van deze fractie laten weten dat er in Leidschendam-Voorburg elf projecten zijn waar het bouwbedrijf bij betrokken is. De bouw van het Voorburgs Kwartier loopt vertraging op. Enkele bewoners hebben hierover klachten geuit.

GBLV heeft contact gehad met het bouwbedrijf maar is verbijsterd dat er vanuit het college nog steeds geen contact is gezocht met het bedrijf. "De antwoorden op de vragen die we hebben gesteld over het aantal projecten laat het college gewoon een paar weken liggen, voordat ze worden doorgestuurd naar de gemeenteraad", zegt GBLV-raadslid Hans-Peter Klazenga. "Het college weet al twee weken dat het in totaal om elf projecten gaat waar het bouwbedrijf bij betrokken is. In zes projecten van die elf gaat het in totaal om 310 woningen. Het college is gewoon niet in control als je niet in staat bent om die antwoorden direct naar de gemeenteraad te sturen."

Wat Klazenga stoort is het ontbreken van het besef van urgentie bij het college. "Elf projecten met sowieso al 310 woningen. Als je glasheldere signalen ontvangt over problemen in de realisatie, dan informeer je toch even hoe het zit? Op zo'n actieve houding zullen we dit college niet betrappen. Ik weet niet wat het met dit college is. Een volstrekt misplaatste niks-aan-de-hand-mentaliteit of het-zal-wel-niet-zo'n-vaart-lopen-houding. Laat ik helder zijn: laten we hopen dat bouwbedrijf snel weer zijn zaken op orde heeft. Dat is goed voor de kopers, voor het personeel en ook voor de gemeente. Maar mocht het onverhoopt misgaan, wat gaat het college dan doen? Ik vermoed dat men niet verder komt dan 'het heeft onze aandacht'. Het is echt te bizar voor woorden!".

Klazenga: "Het college had wat GBLV betreft direct zelf al de raad moeten informeren, had contact moeten zoeken met het bedrijf en met de omliggende gemeenten. Doe iets."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant