D66-raadslid Peter van Dolen vraagt om informatie over de invloed van de aangescherpte stikstofregeling op bouwplannen in de gemeente (Foto: Inge Koot).
D66-raadslid Peter van Dolen vraagt om informatie over de invloed van de aangescherpte stikstofregeling op bouwplannen in de gemeente (Foto: Inge Koot).

Heeft stikstofregeling invloed op huidige bouwplannen?

Algemeen 610 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De aangescherpte stikstofregeling (Programma Aanpak Stikstof) heeft onder andere tot resultaat dat diverse bouwtrajecten (de aanleg van woonwijken, uitbreidingen van wegen etc.) op losse schroeven komen te staan en door de rechter worden afgewezen. De fracties van D66 en GBLV/Gemeentebelangen vragen het college in hoeverre dit ook van toepassing is op bouwprojecten in de gemeente en op de gemeentegrenzen.

PAS staat voor Programma Aanpak Stikstof.  De Nederlandse overheid startte het programma in 2015 om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Volgens de Raad van State deugt het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen niet. Hierdoor dreigt de bouw van nieuwe huizen, wegen, en industrie stil te komen liggen.  "Zo dient Roermond de bouw van een nieuwe wijk met 470 woningen af te blazen omdat die schadelijk kan zijn voor de aanpalende natuur, is er een streep gezet door de verbreding van de A27, zijn uitbreidingen van veehouderbedrijven stilgelegd, verbindingswegen verboden etc. etc", aldus D66-raadslid Peter van Dolen.

Van Dolen vraagt om een overzicht van de grote bouwplannen die nu worden uitgevoerd of worden gepland. Monica Velu van GBLV wil daarnaast weten of er voor projecten aan de gemeentegrenzen zoals  Maanweg, Van Alphenstraat, Anna van Hannoverstraat en Binckhorst (CID) al vergunningen zijn verstrekt. Zij vragen het college per plan aan te geven in hoeverre er een kans bestaat dat deze als gevolg van de gewijzigde regelgeving opnieuw moeten worden beoordeeld?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant