De wekelijkse Koffieochtend van De Boot vond niet plaats in het wijkgebouw in Damsigt maar in Kasteel Duivenvoorde (foto: pr).
De wekelijkse Koffieochtend van De Boot vond niet plaats in het wijkgebouw in Damsigt maar in Kasteel Duivenvoorde (foto: pr).

Senioren De Boot bezoeken Kasteel Duivenvoorde

Algemeen 360 keer gelezen

Leidschendam - De wekelijkse Koffieochtend van De Boot vond woensdag 14 augustus niet plaats in het wijkgebouw in Damsigt maar in Kasteel Duivenvoorde.

Met de auto of per fiets, reden 30 senioren naar het Landgoed Duivenvoorde. Iedereen kent het, maar er waren maar enkele senioren die het kasteel van binnen hebben gezien en/of het landgoed hebben verkend. Daar kwam vorige week dus verandering in. Het kasteel was speciaal voor de koffieochtendbezoekers open op deze woensdagmorgen en men werd welkom geheten door kasteelbeheerder Arend Slot.

Vervolgens werden de bezoekers ontvangen met koffie, thee én appelgebak en kreeg men zelfs een tweede ronde aangeboden. Het was niet voor niets een uitje van de Koffieochtend. Duivenvoorde is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland (1226). Het kasteel is altijd in familiebezit gebleven en wordt deels nog bewoond door nazaten. Alles in het 'huis' herinnert aan de voormalige bewoners; het lijkt alsof te tijd heeft stilgestaan. Alleen de prachtige kamers op de benedenverdieping waren voor alle senioren lopend of in een rolstoel te bekijken.

De bovenverdieping was ook zeer de moeite waard en men kreeg nog een extra kijkje bij de opslag, schoorsteen en houten dak op zolder. De senioren die minder mobiel waren, konden de bovenverdieping van het kasteel via een film toch bekijken. De tijd vloog om, maar het was een groot succes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant