Edoardo Saurwalt (Forum Sport) scoorde 1-0 (archieffoto: AW).

Wisselende bekerresultaten en competitienederlaag RKAVV

Sport 419 keer gelezen

RKAVV-Hollandia 0-3

De inleiding tot de eerste goal was een zeldzame fout van keeper Mike ten Kroode die de bal in de voeten van een tegenstander schoof. In een poging de gelijkmaker te forceren doken Hayden Bergen en Jeremy van Lochem halverwege de 2e helft samen alleen voor de keeper op, maar de inspeelbal van de een op de ander was te zacht. Tien minuten besliste Hollandia de wedstrijd in een minuut, waarvan een keer uit een strafschop. Edon Fetahi kreeg nog de rode kaart voor een schouderduw op een doorgebroken speler. De camerabeelden pleitten in Fetahi's voordeel, maar trainer Maurizio Ceccucci weet zeker dat de kaart niet wordt ingetrokken. "Echt een belachelijke rode kaart. Ik vond ons de betere ploeg. Tegen Leonidas gaan we uiteraard voor de winst. Daar kan ik niks anders van maken. Leonidas heeft doorgaans een individueel sterke ploeg, waarvan het afwachten is hoe het collectief voor de dag komt. We weten weinig van ze." De jonge Michael Ayinla (ex-DWO, DSO (jeugd) & DHC) maakte zijn debuut voor RKAVV.

DWO-SEV 2-1

Voor rust onderscheidde SEV-doelman Kaj Voorwinden zich met een aantal knappe reddingen. Onder aansporing van captain Jeremy Knegtmans zocht het onder druk staande doch hardwerkende SEV naarmate de eerste helft vorderde steeds meer maar tevergeefs de aanval. Vlak voor rust werd het 1-0, maar na rust zorgde Robin Schoew voor 1-1. De steeds meer gelijkwaardig wordende wedstrijd werd beslist door een ongelukkig moment in de SEV-defensie, die 2-1 opleverde. De nieuwe trainer Kenneth Soechit heeft een steeds beter wordend beeld van zijn vierde klasse club. "We zijn nog steeds aan het uitproberen. Maar eens wordt het tijd dat iedere speler weet waar die aan toe is. Spelers met pijntjes en vakantiegangers heb ik nog niet of weinig kunnen opstellen. Tegen het technische behendige DWO maakte de individuele klasse van de derdeklasser vlak voor tijd het verschil. Ik heb dus helaas nog niet met mijn ideale 11-tal kunnen spelen. Wie weet gebeurt dat zaterdag tegen Sporting Leiden. We zullen onze 1:4:3:3 als basis gaan gebruiken en zien wel of het nodig is om dit systeem aan te passen. Na iets meer dan 3 weken staat de fundering en zijn we thans bezig aan het bouwen tot we onderdak hebben. Over 2 weken moet (!) het huis klaar zijn."

Forum Sport-VUC 1-1

Een mooi affiche van twee ambitieuze eersteklassers, die voor rust niet tot scoren kwamen. VUC-doelman Steven Verstraten (o.a. ex-Wilhelmus) hield voor en lange tijd na rust zijn doel schoon op de vele kansen voor de Voorburgers. Edoardo Saurwalt kopte zijn ploeg een kwartier voor tijd naar 1-0. VUC kwam door een strafschop op 1-1. Doelpuntenmaker was Danny de Jel. Trainer Dennis den Turk heeft anderhalve week voor de competitiestart een aardig beeld van zijn ploeg gekregen. "We missen nog 4 spelers. Waar we op dit moment staan is pas te zeggen als de competitie is begonnen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de selectie veel beleving, inzet, strijd maar vooral plezier in trainingen en wedstrijden uitstraalt, wat de basis voor ieder elftal moet zijn natuurlijk."

Wilhelmus-SVC'08 0-4

Net als Forum Sport-VUC speelden beide tweedeklassers op het ongebruikelijke late zaterdag namiddagtijdstip, omdat het een zaterdag- tegen een zondagclub duel was.
Aantrekkelijk was de wedstrijd vooral van SVC'08-zijde, wat vooral na rust in doelpunten werd uitgedrukt. Waar Wilhelmus zich sporadisch had versterkt tijdens de zomerstop, deed SVC'08 dat veelvuldig, waarmee de club haar ambities uitsprak om dit seizoen te willen promoveren naar de eerste klasse. Wilhelmus is zo ver nog niet, maar zal in haar tweede klasse op basis van stabiliteit een woordje mee gaan spreken. Halverwege de eerste helft en vlak voor rust moest SVC'08-doelman Milco Vermeer (ex-Forum Sport) alleen optreden op een hard afstandsschot, waaruit de voortvloeiende hoekschop op de paal belandde, en een inzet van dichtbij.

Voorschoten'97-Stompwijk'92 1-3

Vorig jaar won Stompijk'92 (zondag) al verrassend met 3-2 van Voorschoten'97 (zaterdag). Beide clubs waren toen tweedeklasser. Dit bekerseizoen zit derdeklasser Stompwijk'92 in de poule bij de derdeklasser Voorschoten'97 (zondag). Voor de dorpsclub betekende het de tweede achtereenvolgende bekeroverwinning. Zondag ontvangt het reserve-hoofdklasser RKAVV 2, waarvan onlangs in het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg nog met 4-2 gewonnen werd. Of dat dit keer weer gebeurt is afwachten, want beide ploegen waren in het stadskampioenschap nog niet compleet.

RKAVV-DSVP 2 (vrouwen) 8-0

Met veel dank aan Jessica Vrolijk, Cheyenne Cornet, Melanie Zalm en keeper Dominique van der Meulen van de M019 nam een gehavend RKAVV na rust afstand. Vlak voor tijd kreeg Annemijn van der Veldt nog haar 2e gele kaart, waardoor ze voortijdig naar de kleedkamer moest. Voor RKAVV scoorden Sylvia van Leeuwen (2x), Romy van der Hem (3x), Jessie van Leeuwen en Van der Veldt. Trainer Nikita van der Wijngaard miste maar liefst 8 speelsters. "Allemaal meiden die er door vakantie, weekend weg, werk of studie niet waren. Van Vrouwen 2 kon ik niemand met ons mee laten spelen, omdat ze zelf ook maar 13 speelsters ter beschikking hadden. We zijn als club overigens nog op zoek naar een assistent-trainer voor mij, en een trainer voor de MO17. Mocht iemand belangstelling hebben kan een e-mail met korte motivatie en cv naar tc-vrouwen@rkavv.nl worden gestuurd. Via dat e-mailadres kan ook informatie bij Ivo Cornet of Marcel Riemen worden opgevraagd."

Zaaldebuut Viviënne Knegtmans

De Leidschendamse zaalvoetballer Viviënne Nieuwenhoven Knegtmans (31) maakte vrijdagavond haar officiële debuut bij ZVV Den Haag. Met haar ploeg won ze het bekerduel tegen het tweede team van haar vorige club Feyenoord Futsal, dat vorig seizoen nog TPP heette, met 9-1. De ex-international scoorde niet. Met TPP werd ze vorig seizoen kampioen van Nederland en speelde ze in april Champions League Futsal Women. Vrijdag speelt ze het eerste eredivisieduel van dit seizoen in Drachten tegen Drachtster Boys.

ADO Vrouwen-FC Twente 0-1

De overwegend jonge spelersgroep van de Leidschendamse trainer Sjaak Polak verloor de tweede competitiewedstrijd van het ervaren FC Twente met het meest minieme verschil. In het basiselftal was plaats ingeruimd voor ex-RKAVV-jeugdspeler Maartje Looijen en voor de Leidschendamse Paola van der Veen. Laatstgenoemde deed de afgelopen vier jaar ervaring op in het beloofde voetballand Amerika (met het vrouwenteam van de University of Utah in Salt Lake City in de zeer sterke PAC-12-Conference competitie), streek een half jaar neer in Denemarken (bij hoogste divisionist Boldklubben 1893 in Kopenhagen) en keerde dit seizoen aanvankelijk als proefspeelster terug bij ADO Den Haag Vrouwen. Juist vanwege haar ervaring werd besloten om met Van der Veen verder te gaan. Ze tekende onlangs een contract voor één seizoen.

Romy van der Helm scoorde drie keer (archieffoto: AW).
Viviënne Nieuwenhoven Knegtmans & Paola van der Veen.