De politie in gesprek met burgers over hun woon- en leefomgeving (tekst/foto: Dick Muijs).
De politie in gesprek met burgers over hun woon- en leefomgeving (tekst/foto: Dick Muijs).

Politie met bewoners Leidschenveen in gesprek

Actueel 1.389 keer gelezen

Leidschenveen- De politie in Leidschenveen-Ypenburg wil met bewoners oud en jong, ondernemers, forenzen en afgevaardigden van overige instanties in gesprek gaan over wat zij vinden van hun wijk, hun buurt, straat of plein.

De politie wil niet alleen graag weten wat men van de woonomgeving vindt, maar ook welke ideeën, suggesties en plannen er leven onder de inwoners om de woonomgeving nog leefbaarder, veiliger en interessanter te maken. Woensdag 16 oktober van 09.00 tot 17.00 uur zijn bewoners van Leidschenveen-Ypenburg welkom om naar het ADO stadion te komen om in gesprek te gaan over ideeën om hun woonomgeving te verbeteren. Zij kunnen op die dag plannen, suggesties en ideeën laten horen om hun woonplek, winkelomgeving of bedrijventerrein nog leuker, interessanter en veiliger te maken. Alle politiemensen van het politieteam Leidschenveen-Ypenburg, inclusief de handhavers en wijkagenten, bieden een luisterend oor.

Wat kan er door bewoners, winkeliers, overige instanties en politie gezamenlijk worden gedaan om de woonomgeving nog veiliger en leefbaarder te maken. De politie en gemeente hebben daar ideeën over, maar zijn vooral geïnteresseerd in plannen, suggesties en ideeën die bij de inwoners leven. Welke bijdrage kunt u leveren aan het politiewerk? U valt iets op, ziet iets ongebruikelijks, iets vreemds en u vertrouwt het niet. Helaas is uit onderzoek gebleken dat dit niet altijd wordt doorgegeven; hoe kan worden bereikt dat dit meer met elkaar wordt opgepakt?

De komende jaren groeit het aantal jongeren in het stadsdeel. De politie wil graag met hen, maar ook met de ouders en anderen in gesprek om te horen hoe zij denken over hun woonomgeving en hun ideeën daarover. Hoe kunnen bewoners met elkaar samenwerken om hun leef- en woonomgeving nog meer te verbeteren is het thema van deze dag. Politie, bewoners, winkeliers en anderen gaan daarover met elkaar in gesprek. Wilt u meedoen, meepraten en meedenken meld u dan aan via samenwerkenop16oktober2019@politie.nl en kom woensdag 16 oktober naar het ADO stadion. Iedereen is welkom. Geef bij uw aanmelding aan of u betrokken bent bij Leidschenveen of Ypenburg, en uw naam. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met tijdstippen en overige informatie.

Na deze dag komt er een vervolg om alle suggesties, ideeën en plannen die tijdens de gesprekken naar voren zijn gebracht nader te bespreken en uit te werken. "Wij hopen dat bewoners en anderen die dag met ons mee willen denken en doen om er een nog mooier stadsdeel van te maken", aldus Richard en Anouk. De politie zal deze gezamenlijke ontmoetingsdag de komende tijd intensief via flyers en social media onder de aandacht proberen te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant