Molen De Vlieger in volle glorie aan het Essepad 3 in de Essesteijnpolder in Voorburg (archieffoto pr).
Molen De Vlieger in volle glorie aan het Essepad 3 in de Essesteijnpolder in Voorburg (archieffoto pr).

Maak kennis met Molen De Vlieger en nieuwe moestuin

Actueel 592 keer gelezen

Voorburg - Molen de Vlieger laat de bezoekers tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september, een kijkje nemen voor- en achter de schermen. Molenaar Bram Zonderop en het team vrijwilligers verzorgen tussen 11.00 en 16.30 uur doorlopend rondleidingen in deze oudste poldermolen van Nederland.

Maak kennis met Molen De Vlieger én tevens met de nieuwe molentuin. Zij geven namelijk tekst en uitleg bij de dit jaar aangelegde moestuin. Speciaal voor de jongste bezoekers worden er pannenkoeken gebakken.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar 'Plekken van plezier'. Dat is de molentuin vandaag de dag ook. In vroeger tijden was dat wel anders. De molenaar en zijn gezin waren voor hun voedsel voor een belangrijk deel op de eigen tuin aangewezen. Ze woonden immers buitenaf en moesten zelfvoorzienend zijn. Aardappelen, groenten, kruiden, ze zijn weer te vinden in de molentuin.

Tijdens Open Monumentendag worden de rondleidingen door de molen uitgebreid met een bezoek aan de tuin. Dat alles gebeurt in en om molen in de Polder Essesteijn, Essepad 3 in Voorburg.

Overigens heeft men bij Molen de Vlieger dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers voor zowel rondleidingen- als tuin. Vraag er de molenaar naar of mail naar info@molendevlieger.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant