Afbeelding
ADVERTORIAL SPORTKRANT

SEV is meer dan tegen een bal trappen tijdens trainingen en wedstrijden

Sport 845 keer gelezen

Leidschendam - Het is alweer even geleden: op 1 oktober 1962 werd in Leidschendam de voetbalvereniging Sport En Vriendschap, afgekort als SEV, opgericht.

En nu, 57 jaar later, is SEV nog altijd een begrip in Leidschendam-Voorburg en de omgeving. Een typische zaterdagvereniging, waar alle varianten van de voetbalsport worden beoefend. Natuurlijk het veldvoetbal, maar daarnaast ook zaalvoetbal, peutervoetbal en het G-voetbal (voetbal voor mensen met een verstandelijke handicap), walking football en dat allemaal verzameld in één vereniging. Van peutervoetbal via G-voetbal en regulier voetbal tot walking football is een unieke combinatie, waar SEV terecht trots op is. Bij SEV voetballen families waarvan er vier generaties nog altijd actief op het veld zijn.

SEV wil een vereniging zijn, waar op een veilige en sportieve wijze zowel recreatief als prestatief gevoetbald kan worden. Ook wil SEV bekend staan als een nette vereniging met sterke sociale waarden, die open staat voor alle gezindten en religies, en die een familiegevoel uitstraalt. SEV speelt op het complex aan de Kastelenring, dat voorzien is van alle faciliteiten: een prachtig, recent gerenoveerd clubgebouw, een sporthal en een groot aantal (kunst)grasvelden. SEV is een vereniging met ongeveer 700 leden, met een grote jeugdafdeling.

De jeugdafdeling van SEV heeft  enkele jaren geleden een nieuwe impuls gekregen door de samenwerking met de Voetbalacademie van Ton Jenner. Ton, die landelijke bekendheid kreeg omdat hij de enige vader was met drie zonen in het betaalde voetbal, startte de academie een aantal jaren geleden als een school voor jonge voetballers die dagelijks hun techniek en looptraining willen verbeteren.  

SEV wil zich verder profileren als een toonaangevende voetbalvereniging en dan met name op het gebied van de jeugdopleiding en de organisatie van het jeugdvoetbal voor jongens en meisjes. Uitgangspunt van de SEV Voetbalacademie is dat alle jeugdteams dezelfde kwalitatieve trainingen van goed opgeleide trainers krijgen. Niet alleen de selectieteams zijn belangrijk; de andere, lager spelende, teams zijn net zo belangrijk. Dat onderscheidt SEV van veel andere voetbalverenigingen. Evenveel aandacht voor alle spelers op, maar ook buiten het veld. Een FIFA-toernooi in de kantine en gezamenlijk pizza eten na de training: SEV doet dat!

Ton Jenner: "Ik verzorg met mijn team van trainers twee keer per week de voetbaltraining voor alle jongens en meisjes die jonger zijn dan 13 jaar. Dit seizoen is dat op maandag en woensdag. De kids van 6, 7 en 8 jaar trainen iets vroeger dan de overige leeftijden. We verzorgen met de trainers een uniforme training voor deze kinderen en maken daarbij geen onderscheid tussen de talentvolle en minder talentvolle voetballertjes. Want bij SEV is voor iedereen een plek. Dat is juist de kracht van de vereniging."

Dat zoon Julian af en toe meekomt om zijn vader te helpen, valt bij de kinderen in de smaak. Tristan Frerichs, spelertje in de JO13 van SEV: "Ik vind de trainingen van Ton erg leuk en heb in het afgelopen jaar veel van hem geleerd. Als Julian meehelpt vind ik dat helemaal gaaf. Want hij heeft vroeger onder andere bij AZ gespeeld en dat is, na ADO Den Haag, mijn favoriete Nederlandse club."

Jeugdvoorzitter Rob van der Veer licht toe waarom SEV en de Voetbalacademie van Ton Jenner met elkaar in zee zijn gegaan: "We hebben met de samenwerking bewust gekozen voor een kwaliteitsimpuls voor onze jongste jeugd. In de afgelopen seizoenen hebben we gezien dat de uniforme wijze van trainen ontegenzeggelijk haar vruchten heeft afgeworpen. De trainingen zijn gebaseerd op de methode van Wiel Coerver, die de ouderen onder ons vast nog wel kennen van zijn boeken en DVD's, die bol staan van de techniekoefeningen."

Ton Jenner vult aan: "Wat mij betreft zijn alle kinderen die jonger zijn dan 13 jaar van harte welkom om één of twee keer vrijblijvend met ons mee te trainen. Ze kunnen dan zelf ervaren of ze het leuk vinden. Het nieuwe voetbalseizoen is weliswaar al begonnen, maar als er voldoende animo is, dan melden we in de loop van het seizoen wellicht wat nieuwe teams aan bij de KNVB. Die kunnen dan in de tweede helft van het seizoen in competitieverband gaan voetballen. En in sommige teams is nu nog wel ruimte voor één of twee spelertjes." Om vrijblijvend mee te trainen volstaat een telefoontje naar de coördinatoren: Remco Frerichs (voor de kinderen van 9  tot en met 12 jaar; 06-51075859) of Guido Lamping (voor de kinderen van 6, 7 en 8 jaar; 06-29092479).

Ook voor kinderen die (nog) jonger zijn, is bij SEV een plekje ingeruimd. Want in 2012 is SEV gestart met het peutervoetbal. Dat initiatief is zo uniek, dat het Algemeen Dagblad en Omroep West besloten er veel aandacht aan te schenken. Bij SEV kunnen peuters vanaf 2 jaar al deelnemen aan het peutervoetbal. Peutervoetbal heeft als doel om kinderen zo jong mogelijk met sport in aanraking te laten komen en is niet bedoeld om de kinderen te leren voetballen. Het doel is om ze te laten toegroeien naar een gewenning aan het samen sporten met andere kinderen. Natuurlijk staat de bal daarin centraal. Omdat peuters het moeilijker vinden om samen te spelen en ze sneller zijn afgeleid, wordt op een speelse manier aan conditie gewerkt en wordt gewerkt met spelmaterialen die bij de leeftijd passen. Zo worden spelenderwijs (lichte) voetbalhandelingen aangeleerd. Voor meer informatie over het peutervoetbal kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Michael Malon op e-mailadres sevpeutervoetbal@gmail.com.

Rob van der Veer: "SEV is een voetbalvereniging waar plezier voorop staat en is een vereniging voor iedereen. Daarnaast streeft SEV ernaar om met het eerste elftal op het niveau van de derde klasse van de KNVB te spelen. Dat is in de afgelopen drie seizoenen niet gelukt, maar hopelijk slaagt het eerste elftal erin dit seizoen te promoveren, als kampioen of via de nacompetitie. Binnen de jeugdafdeling wil SEV dat er één of meer teams per leeftijdscategorie zijn, waar spelers worden opgeleid om in de toekomst de seniorenselectie te versterken."

Ten slotte: voetballen bij SEV is alleen mogelijk door de inzet van (heel) veel vrijwilligers. Lid zijn van SEV is meer dan op trainingen en bij wedstrijden tegen een bal trappen. Loyaliteit en liefde voor de vereniging SEV zijn de basis voor vrijwilligerswerk, waarbij het streven is dat ieder lid (bij de jeugd de ouders) één of meer vrijwilligerstaken op zich neemt. Daarmee wordt voorkomen dat de werkzaamheden op de schouders van een beperkt aantal leden komen te liggen. Want: 'Vele handen maken licht werk'en 'vrijwilligheid kent geen vrijblijvendheid'.

Bij SEV is het belangrijk dat alle voetballers, vrouwen en mannen, meisjes en jongens, prestatief en recreatief hun sport met plezier kunnen beoefenen. Alle vrijwilligers zijn verplicht een via de vereniging aan te vragen VOG te overleggen. Dit om, waar mogelijk, de veiligheid om bij SEV te voetballen en te verblijven te bevorderen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant