Afbeelding

Wandelaars Nationale Diabetes Challenge gehuldigd!

Actueel 236 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leidschendam-Voorburgers die deelnamen aan de Nationale Diabetes Challenge zijn zaterdag 28 september feestelijk onthaald in de Uithof in Den Haag na een wandeling van vijf of tien kilometer. De wandelaars trainden twintig weken lang om fit genoeg te zijn voor dit afsluitende wandelevenement dat is geïnitieerd door Bas van de Goor, ex-professioneel volleyballer en zelf diabeet (Bas van de Goor Foundation). De deelnemers waren zeer enthousiast: "Dit is zo goed bevallen. We blijven met elkaar doorlopen in de winter".

Twintig deelnemers deden mee onder leiding van oud-fysiotherapeut Hans van der Bilt en huisarts Van der Bend van huisartsenpraktijk Veur uit Leidschendam. Zeven deelnemers kwamen via huisartspraktijk Goed uit Voorburg. Praktijkverpleegkundige Petra van Eijk was de trekker en ook de huisartsen liepen regelmatig mee met de training: "We hebben afgelopen periode mooie wandelingen gemaakt en ik heb veel nieuwe groene plekjes gezien in Voorburg en Leidschendam".

Het evenement was onderdeel van de Nationale Sportweek. Door heel Nederland deden in totaal 4000 deelnemers mee aan de challenge. Miriam Blom (organisator Nationale Sportweek SenW): "Bewegen is goed voor iedereen. Het is mooi dat met hulp van de Diabetes Challenge deze groep mensen in beweging komt. Complimenten voor de organisatoren van deze wandelgroepen."  

Aan het eind van de wandeling ontvingen alle deelnemers een medaille en goodiebag van wethouder Stemerdink. Het weer was wisselvallig, maar tijdens de regen zorgden onder andere trommels, dansers en muziek voor zonnestralen: "Wat een mooi evenement vandaag en de complimenten aan alle deelnemers, maar uiteraard vooral aan de lopers uit Leidschendam-Voorburg! Regen en wind hebben ze vandaag doorstaan en de wandeltocht uitgelopen. Het is ongelooflijk belangrijk om in beweging te zijn en te blijven. Dat geldt voor iedereen, en zeker voor mensen met diabetes. Ik hoop dat meer huisartsenpraktijken zich aanmelden om hieraan mee te doen en dat we volgend jaar met nog meer inwoners de Nationale Diabetes Challenge lopen," aldus de wethouder. 

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant