(Foto's: Don Wubben)

EHC vergeet te winnen

Sport 512 keer gelezen

Den Haag - Na een spannende wedstrijd in de topper tegen het geroutineerde Green Park Aalsmeer 3 liet EHC in de laatste minuten de kansen op een overwinning liggen. Diverse snelle breaks van het verder goed spelende EHC eindigden helaas op de handen van de keeper of naast het goal. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een gelijkspel: 22-22.

Green Park Aalsmeer 3 is al jarenlang een plaag voor EHC. In de afgelopen vijf jaar werd slechts één keer gewonnen en ook dit jaar draait deze ploeg weer mee in de top. EHC liet zich al heel snel meeslepen in het trage opbouwspel van de routiniers van Aalsmeer. Een groot deel van de eerste helft was dan ook weinig attractief.

Pas bij een achterstand van 7-11 begon EHC een beetje wakker te worden. Het spel werd – in de goede zin – agressiever van de kant van EHC en daarmee begon ook een inhaalrace die een groot deel van de wedstrijd zou voortduren. In deze fase, er zouden er nog meer volgen, werden door EHC veel 100% kansen gemist. De keeper van Aalsmeer pakte veel ballen maar ook Niels de Vrijer, die halverwege de eerste helft Rolf Wubben verving, stond goed te keepen. De doelpunten waren schaars en bij de rust was het 10-11.

Tijdens de tweede helft wist EHC het gat van twee á drie punten maar niet te dichten. Er werd veel gewisseld, maar dat maakte vaak weinig verschil. Aanvallend kon de juiste afstemming maar niet gevonden worden. Met nog 10 minuten te spelen bij een stand van 18-21 kwam EHC door een tijdstraf in ondertal te staan en leek een goed resultaat ver weg.
Maar door deze matige periode knokte EHC zich goed heen en wist het de stand gelijk te trekken tot 21-21. Hierna kreeg EHC kans na kans om de wedstrijd te beslissen, maar helaas was de afwerking vandaag niet voldoende. Aalsmeer maakte de 21-22 en leek toch nog met de overwinning naar huis te gaan, maar Pim Hessing wist in de laatste minuut nog een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen: 22-22.

Na de wedstrijd waren spelers en trainer teleurgesteld. Pim Hessing hierover: "We hadden deze wedstrijd echt ruim moeten winnen. We lieten veel te veel vrije kansen liggen, ik baal hiervan". En ook coach André van den Bosch was duidelijk niet tevreden: "We hebben er alles aan gedaan maar het vizier stond aanvallend niet op scherp. We waren veel te onrustig in de aanval, het leek wel ren je rot. Gelukkig stond het verdedigend wel weer goed."

Volgende week speelt EHC, dat nu derde staat, de uitwedstrijd tegen GHV uit Goirle. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur tegen streekgenoot DIOS.