Afbeelding

GroenLinks en GBLV stellen deadline voor theaters

Actueel 307 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad neemt morgenavond een besluit over het lot van de twee theaters in de gemeente. Wordt het één theaterorganisatie met twee podia en komt er meer geld beschikbaar voor de theaters?

GroenLinks en GBLV zullen morgen een amendement indienen op het collegevoorstel waarmee zij de beide huidige theaterorganisaties (Theater Ludens en Het Veur Theater) tot 1 januari 2021 de tijd willen geven om gezamenlijk in goed overleg tot één organisatie te komen. 'De gemeente beëindigt de subsidierelatie(s) dan wel zegt de huurovereenkomst met de beide theaterorganisaties per 1 juli 2021 op als het de huidige theaterorganisaties niet lukt om voor 1 januari 2021 tot een uitgewerkt voorstel voor één theaterorganisatie met twee podia (Voorburg en Leidschendam) te komen', is de inhoud van het amendement.

Met dit amendement staat het vormen van één organisatie niet ter discussie, maar wordt beide theaters ruimte geboden om gezamenlijk tot een gedragen organisatie te komen. Mocht men daar voor 1 januari 2021 niet uit kunnen komen, dan zegt de gemeente de relatie met beide theaterorganisaties op en is de weg vrij voor om één volledig nieuwe theaterorganisatie in te richten. GroenLinks en GBLV denken dat het met dit amendement mogelijk is om tot een unaniem raadsbesluit over de toekomstige theaterorganisatie in de gemeente te komen.

De gemeenteraad vergadert morgen, dinsdag 8 oktober, vanaf 19.30 uur in de raadszaal in Huize Swaensteyn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant