In de Herenstraat is het gevaarlijk door alle brom-en snorfietsen. Let daarom goed op uw veiligheid. Vooral als er kinderen bij u lopen.
In de Herenstraat is het gevaarlijk door alle brom-en snorfietsen. Let daarom goed op uw veiligheid. Vooral als er kinderen bij u lopen.

BLOG: Brom- en snorfietsenplaag in Oude Centrum

Blog 14 keer gelezen

Voorburg – Is het echt heerlijk vertoeven in het Oude Centrum? Zodra het mooi weer is, worden de brom- en snorfietsen uit de garage gehaald. Het verschil is dat een bromfiets een geel kentekenplaat heeft en de bestuurder een helm moet dragen. Bij een snorfiets, die voorzien is van een blauwe kentekenplaat, hoeft dit niet het geval te zijn.

Door Bart Bakker

Opvallend is dat het Oude Centrum momenteel wordt overspoeld door brom- en snorfietsen die menig consument van de winkeliers onderste boven rijden. Daar komt bij dat ondernemers uit het Oude Centrum zelf ook de snorfiets pakken en zich aan hetzelfde feit schuldig maken. Maar mogen brom- en snorfietsen nu eigenlijk wel door het Oude Centrum – de Kerkstraat, de Franse Kerkstraat en de Herenstraat- rijden?

Een bromfiets met een geel kentekenplaat mag dit sowieso niet. Als de politie beter zou handhaven, dan zou dit een forse boete opleveren. De snorfiets wordt als een veredelde fiets gezien, maar aangezien de snelheid behoorlijk hoog ligt, heeft het winkelend publiek hier veel last van. De ondernemers zouden in elk geval zelf hun verantwoording moeten pakken en niet hun klanten onderste boven moeten rijden. De wijkagenten Tom en Joke- waar zijn ze eigenlijk en waar hangen ze toch uit?- moeten veel en veel scherper handhaven. Ze laten het dus compleet afweten.

Uit de krant