Huize Rustoord (foto Het Krantje).
Huize Rustoord (foto Het Krantje).

BLOG : Waarom konden de ouderen niet in Huize Rustoord blijven?

Blog 14 keer gelezen

Door de slechte financiële situatie van WoonInvest is de kans groot dat de nieuwbouwplannen van huize Rustoord niet door zullen gaan. Dit heeft niet alleen de wenkbrauwen van een aantal politieke fracties doen fronsen, maar veel kinderen van bejaarde Voorburgers zijn bijzonder verontwaardigd.

Terecht of onterecht, maar de ouderen zijn inmiddels wel verdwenen uit huize Rustoord. Ze zijn ondergebracht in appartementen in de nieuwbouwwijk Leidschenveen, waar ze naar verluidt bijzonder ongelukkig zijn. Sterker nog, waarom konden deze ras-Voorburgers niet gewoon binnen de gemeente verblijven?

Inmiddels verblijft een aantal krakers in huize Rustoord. Hoewel het geen echte krakers zijn, want ze betalen een lage huur, is de vergelijking hier wel mee gerechtvaardigd. Als de nieuwbouwplannen niet door gaan, zijn de oudere Voorburgers (die jarenlang in de gemeente hebben gewoond) zwaar de dupe.

In het najaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Als het meezit opent het nieuwe Rustoord pas in 2015 zijn deuren. Dit belooft een ‘heet’ politiek najaar te worden, want een aantal kinderen is woedend hoe er met hun ouders wordt omgesprongen. Zeker als de nieuwbouwplannen niet door gaan, moet worden uitgezocht wie hier verantwoordelijk voor is? En waarom kon er geen renovatie plaatsvinden, zodat de verhuizing van de ouderen helemaal niet nodig was? Vooralsnog is het in strategisch opzicht een verkeerde beslissing geweest om voor nieuwbouw te kiezen. Het is daarom interessant om te weten welke partijen er achter deze beslissing zitten.

Reageren?: mail naar info@bartbakker.eu

Uit de krant