"Niets aan de hand", aldus de bevelvoerder van de brandweer. (foto Het Krantje)

BLOG: Brandweer is te makkelijk

Blog 64 keer gelezen

De brandweer inspecteerde gistermiddag een aantal bomen die naast de omgevallen boom in Park Vreugd en Rust stonden. Op aanwijzigingen van passanten werd er ook naar de andere bomen gekeken die schuin stonden. ,,Maar in dit park staat vrijwel iedere boom schuin,’’ zei een meneer van de brandweer met het woord ‘Bevelvoerder’ op zijn borst. Na een rondje om een aantal bomen vertrok het gezelschap weer.

Maar waarom werden er geen linten om de omgevallen boom gespannen? Kinderen gingen er namelijk op klimmen en mensen liepen het muziekpodium op, terwijl dit door de omgevallen boom was geraakt. Wie zegt dat het muziekpodium niet op instorten staat? Het houtwerk was tenslotte geraakt door de omgevallen boom. De brandweer keek er amper naar en ging er zomaar van uit dat er geen enkel gevaar was voor spelende kinderen en wandelaars die via het muziekpodium dichtbij de omgevallen boom kwamen.

En hoe zit het met de omgevallen boom zelf? Kinderen vonden het prachtig om op de grote takken te lopen. Maar een gescheurde enkelband heb je zomaar als je van zo’n tak afvalt. Kortom, de brandweer heeft gisteren veel te makkelijk gehandeld. Het gebied rondom de omgevallen boom had gewoon direct moeten worden afgezet.

Hoe zou het met de mevrouw zijn die haar hondje uitliet op het moment dat de vijftig meter lange boom omviel? Ze zal gisteravond ongetwijfeld een glaasje wijn op de goede afloop hebben genomen. Maar gaan die gemeenteambtenaren er eigenlijk nog mee wegkomen? Zij hadden de boom toch geinspecteerd? Zij worden betaald om hun werk naar behoren te verrichten. Sterker nog, als die omgevallen boom op die mevrouw met dat hondje was gevallen, hadden ze wegens ‘dood door schuld’ vervolgd kunnen worden.

Reageren? Mail naar info@bartbakker.eu

Uit de krant