Veel belangstelling bij het jeugdvoetbal (foto: Het Krantje)
Veel belangstelling bij het jeugdvoetbal (foto: Het Krantje)

BLOG: Ouders en het jeugdvoetbal

Blog 13 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN - Vanavond begint met een aantal wedstrijden het Voorburgse jeugdvoetbalkampioenschap weer. Deze titelstrijd, die door mijn gewaardeerde collega Alexander Wagener, in samenwerking met sponsors en Het Krantje tot stand kwam, leeft behoorlijk in de gemeente.

Tientallen ouders zullen daarom weer langs de lijn staan om hun voetballende kinderen aan te moedigen. U moet hen dan maar eens goed observeren, want ouders of familieleden kijken is vaak als een genot op zich. Gelukkig vallen de excessen in Leidschendam- Voorburg reuze mee, maar toch plaats ik soms wel eens vraagtekens als ik op zaterdag op de velden loop.

Laten we met z’n allen zelfs eens kritisch in de spiegel kijken. Hoeveel ouders zijn er nu daadwerkelijk actief bij de sport van hun kinderen betrokken door zelf een wedstrijdje te fluiten, te vlaggen of te rijden bij uitwedstrijden? Let wel dit is geen verwijt, maar gewoon een open vraag?

De antwoorden komen van de vrijwilligers binnen de jeugdcommissies van de plaatselijke voetbalverenigingen. U zult schrikken van hun antwoorden….Ouders, kom op, wakker worden en span u in voor de plaatselijke voetbalclub waar overal nog altijd teveel kadergebrek is.

 ‘Door de Bril van’ is het blog van journalist Bart Bakker

Tips of reageren? Mail naar info@bartbakker.eu

Uit de krant