Logo hetkrantje-online.nl
DOOR: RONALD LAMPING.
DOOR: RONALD LAMPING.
COLUMN

OMA COMPLEX

  •   keer gelezen   Column

Ruilt mijn vrouw mij in voor een jonge Adonis? Zou ik bij een APK afgekeurd worden? Wil ze een jonge harige vent en niet langer aankijken tegen een snurkende te dikke op de bank onderuitgezakte homp verzadigd vet met een straaltje kwijl in de mondhoek? Drie prangende vragen zonder antwoorden.

Dré Hazes zingt luidkeels “Leef…!” Daar had dan ene Bridget wel oren naar. Ze had altijd al kleuterleidster willen worden, maar gebrek aan diploma`s deden die droom stranden. Dré bleek een aanvaardbare compensatie. Als zoon? Nee, als averechts Oedipuscomplex. Moeder hunkert naar zoontje, zoiets.

Of het me interesseert? Moet wel. We werden er mee dood gegooid. Koppen in kranten, foto`s op posterformaat. Een knippende paparotzooi van zo`n liederlijk roddelblad, die uren in een portiek wachtte voor dé foto. Hoe stumperig kun je je geld verdienen?

Foto van Dré en de oppas in een restaurant. Die paparotzooi had nog wat tips. Zo hijgde hij dat het verboden was om van buiten naar binnen te fotograferen en dat je maar hoopte, dat ze samen naar buiten kwamen. 

Dat gebeurde! Wow! Dré en nanny kwamen samen naar buiten. En verdorie, ze liepen gearmd! Hoezee, gearmd!! Klik, hebbes!

Media ontploften. Dré, nazaat van die notoire zuiplap had een overrijpe perzik met THT (Tenminste Houdbaar Tot) opdruk geplukt. Dré, dagelijks in de roddelpers door zijn knipperlichtrelatie met ene Monique.

Dré pakte ondertussen die Bridget, maar ijlde ongegeneerd over “respect voor Monique”. En hij vroeg zich af waar hij Kerst zou vieren. Zijn Bierbierpapa wist het al: “Eenzame Kerst”.

Hoe diep kan een natie vallen? Bridget valt op een getatoeëerde schuinsmarcheerder en die tattoo blijkt te lijden aan een oma-complex. Lekker boeiend. Media heeft het letterlijk over (ik citeer) 'Heel Nederland verbijsterd', 'Nieuws slaat in als een bom' en 'Dré maakte al eerder slippertje met Bridget'. 

Bridget had tenslotte ook wereldnieuws voor ons kwijlende voyeurs: 'Laten we niet te hard van stapel lopen!' Meid, meid, wat een Einstein-wijsheid.

Wat is dit? Hoe is het mogelijk, dat een vermeend wippie ons door de strot wordt geduwd als levensbedreigend nieuws? Wat kan het ons schelen? Dat die Bridget wanhopig op zoek is naar wat warmte in de nakende winter en uitkomt bij die halfwas Dré. Boeiend.

Tenslotte moeten we het echt nog hebben over “de eerste zoen”. Schreeuwt om opheldering. Soort landsbelang. Stikstof, CO2 of PFAS, lazer op! Dé zoen, dat willen we weten. 

'Nee', weet oma letterlijk , 'We hebben niet samen geslapen na de bruiloft van Patty Brard. Het bleef bij een zoen!' Persoonlijk vind ik het dramatisch, dat Privé of Story daar dan weer geen foto van hebben.

Word er zo treurig van. Mijn vrouw gelukkig ook. Loop geen gevaar ingeruild te worden voor een jong ding. Dré wil dus wèl een occasion met BOVAG garantie. 

En Bridget? Die gaat een oud programma afstoffen en presenteren. Juist!

Kleutertje luister!

Meer berichten