Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

AFSLUITEN

Column 423 keer gelezen

Kerst voorbij. Papegaaitje leef je nog? Vraag is gerechtvaardigd. Tafeldiscussies overleefd? Nog après-bonje in de auto op weg naar huis? U leest dit, bent er nog. U kunt op weg naar 2020.

Goede voornemens gaan natuurlijk nutteloos op herhaling. Een repeterende breuk. Jezelf voor de gek houden. Paffers, vreters en zuipers. Ze opereren allen onder één gemeenschappelijke noemer. Te weten, slappe knieën.Nooit ver terugkijken. Verspilling van energie. We moeten gewoon 2019 afsluiten. Wat eindjes aan elkaar knopen en de laatste plooien glad strijken. Kunnen we met schone lei verder. Strijkt u mee?

Eerst de plooien van de belastingdienst. Zooitje ongeregeld. Zelden zo`n slecht functionerende dienst gezien. Eén grote chaos. Duizenden mensen foutief aangemerkt als fraudeurs. Mensen, waarvan huwelijken strandden door stress en chronische financiële malaise.

Waarvan auto`s en andere verworvenheden noodgedwongen de deur uit moesten en die massaal aan de antidepressiva raakten door wanbeleid van autoritaire misbaksels. Belastingdienst, favoriet op de lijst van de drie “O`s”. Onkunde, onbeschoftheid, onfatsoen. Met als absoluut dieptepunt de met zwart dichtgelakte dossiers. Hoe ver van de werkelijkheid sta je, als je niet kunt voorzien, dat deze zwartgelakte dossiers nu van deze dienst een lachwekkend orgaan maken ?

Wat moeten we op de valreep nog benoemen? De 15 jarige verdachten van een steekpartij afgelopen week. Die snotjongens doodden een man, die een dag later met welverdiend pensioen zou gaan. Bij een pinautomaat in het bijzijn van zijn vrouw.Iemand dood steken voor een paar rot centen. Het leven van een gezin totaal ontwrichten. Zo vreselijk naar, zo diep triest. Door twee mini crimineeltjes, die op pad gaan met een mes. Dat ze daarbij ook hun eigen leven vergallen dringt niet tot hen door. Te stom, te kortzichtig, te idioot.

Resten nog wat kleinere plooien, die we moeten slechten. Marco Kroon vind ik anno 2019 een heel vervelend ventje. Held of niet. Maling aan die creep. Zelden zo`n gigantische statusval gezien. Van onderscheiden Rambo tot een verdachte, die publiekelijk voor de rechtbank uitlegt, dat alle mannen met “hun piemel zwaaien na het plassen”! Van Kalasjnikov tot penis, zucht!

Die afgang, dat trieste niveau is zo treurig. De grote vedette van onze krijgsmacht legt staand uit hoe wij mannen plassen. Daarbij gaf hij een agent een kopstoot. Ondanks matige beelden voldoende zichtbaar. Marco, voormalig held. Nu spant hij met zijn zeikverklaring zelf de eigen kroon.

Nog meer onderwerpen, die we niet willen meenemen naar 2020? Genoeg, maar ik zei al, terugkijken kost energie. Dus kijken we vooruit. Transformatie Leidsenhage wordt voltooid en van “die andere naam” voorzien. In de file naar vette lol in de Mall.

Misschien wordt dit ook wel het jaar, dat de gemeente eindelijk zorg gaat dragen voor het gelijk leggen van stoeptegels en het verwijderen van hele bossen onkruid tussen de tegels. Wie weet? Eén ding is zeker. Wat dit is?

Dat ik u een gezond 2020 wens.

Uit de krant