Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

BILFILLERS

Column 290 keer gelezen

Ben van leven en laten leven. Ga allemaal lekker je gang. Best geïnteresseerd in de medemens. Stop altijd iets in collectebussen. Dat is het niet. Kan echter bij achterlijk gedrag spotten niet laten. Dan is bij mij leven en laten leven ver weg.

Neem dat botox gedoe. Begrijp ik niets van. Je met kunstgrepen laten oppompen tot een herboren onooglijke 'tweede-ik'. Een tegennatuurlijk product om kunstmatig aan te klampen. Prikkie links, prikkie rechts met vaak als resultaat, een rechtstreekse nazaat van Joseph Merrick, de Elephant Man.

Begrijp volledig het gebruik van hulpmiddelen bij reconstructie van een gezicht na een ongeluk, brand of wat voor onheil dan ook. Die medische kennis is juist te prijzen. Het helpt slachtoffers om zich weer mens te voelen en zich zonder gêne te begeven in de publieke sector.

Totáál onbegrip en soms verbijstering bij gevalletjes van 'er gewoon beter willen uitzien' en misplaatste ontevredenheid met wat je bij geboorte meekreeg. Dat tendeert naar een dreigende hersenaandoening, die je niet geneest met twee paracetamolletjes.

Jonger willen ogen dan je in werkelijkheid bent. Wat voor waanzin is dat dan? Geef één onderbouwde reden waarom je als pakweg 55 jarige moet lijken op schepsel van 30?

Je lichaam en geest zijn echt 55. Je denkt als 55 jarige, hebt levenservaring van een 55 jarige. Waarom moet iemand er dan ti-ta-tovenaar uitzien als een gekunstelde vol gespoten extract van de ware ik?

Misplaatst zelfbehagen. Denken, dat je met een paar magische prikkies jong en aantrekkelijk oogt. De natuur laat zich echter nimmer in de luren leggen. En zo zien we om ons heen en op tv een parade van gedrochtelijke wanschepsels langs komen. Geasfalteerd voorhoofd, gezwollen lippen en opgekrikte oogleden. Soms denk je werkelijk, dat er iets mankeert aan je tv.

Nu een ramp met bilfillers. Mijn brein schiet in de vijfde versnelling. Wanneer komt het moment, dat je zegt: “Ik laat m`n kont opblazen!” Wat voor nachtmerrie had je? Zat er een foute mossel in de schaal? Ben je van de trap gelazerd en zijn je hersenen hun navigatie kwijt. Van Tom Tom naar Dom Dom?

Billen injecteren om er een soort bagagedrager van te maken. Aan zoveel waanzin geld uitgeven. Je bilpartij onderdeel maken van je ideale zelfbeeld. Zou zeggen, koop van dat geld bij Ali Express een nieuw stel hersens met Nederlandse handleiding.

Is het mijn leeftijd? Mijn generatie? De gedachten, dat injecteren het tovermiddel is om jong te blijven of het ideaalbeeld te creëren is eigenlijk meelijwekkend.

Nu klaagt een billenvrouwtje in de pers, dat de bilbijstelling behoorlijk fout is gelopen en er sprake is van rest bilschade.

Nou, lieve meid, je hebt deze poeperplaag toch echt helemaal aan jezelf te wijten. Ideaalbeeld hoort bij de onuitroeibare epidemie in gekunsteld Hollywood.

Wat ik dus van jouw probleem vind? (Excuses voor mijn taalgebruik).

`t Kan me echt geen reet schelen!

Uit de krant