Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

ALEX & FERD

  •   keer gelezen   Column

Stom, ondoordacht en kwalijk. Duidelijk. Vriend en (vooral) vijand hebben hun mening paraat. Alex en Ferd? Net Peppie & Kokkie.

Alex op vakantie. Lekker anti-protocollair gekleed. In Makro winstpakker. Categorie drie halen, twee betalen. Alex bloost op vakantiefoto. Lekker in zonnetje gezeten zonder bescherming factor 30. Ook niet snugger.

Ferd trouwde. Ferd is Ferdinand Grapperhaus. Minister met het uiterlijk van een demonische maffialeider uit de Bronx. Getekende tronie, waarbij je automatisch denkt: “I have an offer, you can`t refuse!” Ferd blikt als een vervaarlijke despoot, een Don.

Alex ging lekker met Max een happie doen. Tzatziki als voorgerecht (“Mag ik nog wat stokbrood, Kostas?”). Voor Max daarna Griekse salade en Alex per definitie, de Mixed Grill XL. Wijntje voor Max, half litertje goudbruine jongen met witte schuimkraag voor Alex. Soms wel vier, waarna hij baldadig schreeuwde: “Leve de koning! Hoezee, hoezee!”

Ferd trouwde met Liesbeth. Veel familie erbij. Zo vaak zagen ze Ferd niet. Die was druk met stoute jongens binnen wettelijke grenzen te houden. Daar keek hij heel verbeten bij.

In het journaal soms zo giftig, dat menig toekijkend kind niet kon slapen om tenslotte bij het GGZ te belanden. Men fluistert, dat Ferd in het basispakket jeugdzorg wordt opgenomen. Daarbij valt Ferd bij de Kijkwijzer in de categorie vanaf 16 jaar.

Alex wilde een toetje. Baklava, notentaart. Max wist: “Zijn beetje veel calorieën, Lex!” Daar had Alex mooi maling aan. “Ben op vakantie”, laten ze allemaal het lazarus krijgen!”

Kwam niet goed over, want Max keek hem vragend aan en zeurde: “Wat is dat, lazarus?” Alex nam een hap, morste de helft op zijn Makrootje en liet het erbij.

Ferd en Alex voelden zich senang. Ferd omdat hij huwde en Alex omdat hij lekker zat te kanen en buiten het protocol om ongegeneerd een boer kon laten. Jezelf zijn, zonder dat het volk zat te loeren. Ook wel lekker en Alex sloeg nog maar eens een gratis ouzootje achterover.

In hun euforie begingen Alex en Ferd een blunder. Alex en Max gingen op de foto met de uitbater. Ferd wilde het warme moment met familie vastleggen. Maar…dan wel op 1,5 meter afstand. En daar gingen ze de spreekwoordelijke mist in.

Uitglijder, heren! Dus haalt het volk venijnig uit. Alex en Ferd moeten voortaan hun grote mond houden. Zeker Ferd met zijn boetes. En ik zeg u, dáár gaat juist het agerende volk volledig de fout in. Het volk? Ja, deel van die benepen mopperaars.

Ferd en Alex waren inderdaad stom. Nu horen we dat er stumpers zijn die menen “dat ze dan ook niet meer aan die 1,5 meter gaan doen! Lekker pûhh!”

Hoe beperkt kun je zijn? Die 1,5 meter heeft namelijk niets te maken met de overtreding van derden. Zelfs niet met die van Alex en Ferd. Waar dan wel mee? Heeft u dat echt niet door? Komt ie. Met uw bloedeigen gezondheid!

En die van uw naasten!

Meer berichten