Logo hetkrantje-online.nl
<p>Door Ronald Lamping.</p>

Door Ronald Lamping.

column

TE OUD

  •   keer gelezen   Column

Ons land heeft de mond vol over discriminatie. Vaak door mensen, die het woord niet kunnen spellen zonder er een fout of vier in te maken. Rioolratjes, die gretig hun podium pakken. Zelden nog over huidskleur of sekse. Allochtoon of autochtoon. Panelen over discriminatie zijn duidelijk aan het verschuiven. Pijlen worden gericht op pakweg 65+. Die categorie blijkt langzaam uitgerangeerd te worden .

TV aanbod is tegenwoordig ongekend slecht. Streamingsdiensten floreren. Netflix en consorten pakken de macht. Begrijpelijk. Handvol kijkers kan zich nog vinden in gesprekken aan tafel. Het pruttelt, moppert en gromt tot je er een loopoor van krijgt. Deskundigen die elkaar tegenspreken. Moet er om grinniken, want wie is dan de echte deskundige?

Nu blijken 65-plussers de klos. De laatste waardevolle programma`s worden opgedoekt, ingekort of voorzien van het trauma van deze tijd, verjonging. Radar, Opsporing Verzocht en Andere Tijden zijn wellicht slachtoffer. Ze trekken een (te) oud publiek.

De zendermanagers lijden aan dezelfde ziekte als hun collega`s in vele bedrijfstakken. Managers blijken niet zelden rücksichtsloze drammers, die hun vernieuwingsdrang niet in de klauwen kunnen houden. Ze willen met alle geweld hun voetafdruk nalaten. Heb er genoeg meegemaakt. Immer spijkerharde confrontaties met theoriepredikers die totaal losgekoppeld bleken te zijn van de praktische realiteit.

Dus worden gewaardeerde programma`s aan -of afgepakt. Onbegrijpelijk en rechtstreekse discriminatie van grote aantallen kijkers. Wat rest? Ben bang, dat we het moeten doen met de 671e aflevering van 'Mijn man is klusser' met zo`n sneue snikkende kerel met een trillend onderlipje. Of het aanstellerige opgefokte gesnik in 'All you need is love'. Emotie-tv; inderdaad om te janken.

Maakt me allemaal angstig en slaap er slecht door. Zit me enorm dwars. Want stel dat we allemaal overgeleverd worden aan die aandachtsgeile familie Hazes? Dat zal toch niet ons lot zijn? Zelfs 'mijn' AD zet die walgelijke familie soms pontificaal op de voorpagina. Mogelijk reden om op te zeggen.

Wat ziet men toch in dat zooitje ongeregeld? Desolaat stelletje asocialen, dat hun astronomische beperkingen met de buitenwereld wil delen. Hoog oplopende vetes, kleffe verzoeningen en vervolgens opnieuw een uitslaande gezinsbrand met alle beschuldigingen en scheldpartijen tot gevolg.

Dan hebben het nog niet eens gehad over die getatoeëerde snotneus. Dré of liefkozend Dré-tje. Dat achtervoegsel “tje” moet haast wel op de herseninhoud van het jochie duiden. Hij gaat z`n gang maar. Helaas moeten wij wel met dit armzalig beperkte gezin mee. Je ontloopt ze niet in de media.

Dit soort hopeloze stumpers, die maatschappelijk niets bijdragen, neemt langzamerhand dus de media over. Uitstekende programma`s moeten wijken voor onnozelheid, roddel en kletskoek. De 65-plussers worden versneld naar een zijspoor gedirigeerd. Is vervelend, maar als dat gebeurt door gezwam en pretentieloos geleuter is dat extra kwalijk.

Tenslotte pleit ik voor handhaving en zelfs uitbreiding van het programma 'Opsporing Verzocht'. U begrijpt uiteraard het waarom.

Juist! Om de hersens van de familie Hazes op te sporen!

Meer berichten