Door Ronald Lamping
Door Ronald Lamping
column

HET OUDE ABNORMAAL

Column 329 keer gelezen

Langzaam komt een einde aan alle narigheid. Weet, dat vakantiegangers nog een virussouvenir mee kunnen nemen. Duimen, dat dit meevalt.

Toch merk je aan voorvallen, dat het oude abnormaal begint terug te keren. Zo zijn er bijna elke dag weer steekpartijen. Door jochies die bij wijze van spreken net uit de luiers zijn. Ben hun straattaal niet machtig, maar als ik het goed heb roepen ze elkaar op voor ‘een beef’. Onze generatie noemt dat bonje.

Weet nog hoe wij vroeger van huis gingen. Wat hadden we bij ons? Zakkammetje, halve pot Brylcreem in je haar, wat geld en misschien sigaretten, inclusief aansteker. Het oude abnormaal vraagt om een andere benadering. Je stopt eerst een mes bij je. Want je mattie heeft een fittie. Vandaar!

Zal dit proberen te vertalen: “Je vriend heeft ergens ruzie”. Dus steek je een mes bij je. Logisch in het oude abnormaal. Dat mes steken ze gewetenloos tussen iemands ribben. Dat is “brande”, eigen schuld. Wil toevoegen “dikke bult”, maar die kennis van de straattaal ontbreekt me. Opheffing 1,5 meter maakt steken een stuk gemakkelijker. Maakt doelgroep “breetie”, blij dus. 

Thierry Baudet valt ook onder het oude abnormaal. Gecertificeerde idioot. Enge man met nog akeliger gedachtengoed. Zoals, vaccineren is vreselijk slecht want de overheid wil zo bezit nemen van ons lichaam.(…) Als hij zoiets met droge ogen beweert, kan het niet anders zijn dan dat de verloskundige hem uit haar handen heeft laten vallen. Waarna ze hem, na twee keer stuiteren, pas weer opving.

Zo`n weerzinwekkende blaaskaak zou in principe onze minister-president kunnen worden. Ons landje overgeleverd aan zo`n gestoorde kletskous. Voorbeeldje? Hij is dus mordicus tegen vaccinatie, maar in hun programma staat letterlijk dat ze structureel de IC-capaciteit willen verhogen. Denkt u daar maar eens rustig over na.

Over engerds gesproken. Eng, dan typen mijn vingers automatisch Willem Engel. Kan dat niet beheersen. Die griezel laat foto`s maken van hardwerkende vaccinerende GGD- medewerkers. Hij geeft een briljante verklaring: “Voor later, zullen we maar zeggen”. Wat bezielde de Schepper om dit soort op onze aarde te zetten? Melkweg telt zo`n 400 miljard planeten. Uitgerekend bij ons….!

Oud abnormaal ook in hoge noorden. Prachtig filmpje op You Tube. Mark Rutte bezoekt Groningen. Ben de laatste, die de overheid verdedig. Te veel fouten, te lange wachttijden om te vergoeden. Maar toch dat bezoek. Zoekt u het even op? Het heet ‘Rutte uitgejouwd in Groningen’.

Boos op de baas, mag. Maar het schrikbarende niveau. Niveau van de blonde vrouw in het zwart met gympen. Die holt achter Rutte aan en blijft schreeuwen: “Oprutte, oprutte!” Een ander noordelijk licht weet buiten beeld ook nog een topslogan: “Weg met die 1,5 meter!” 

Met name dat blonde vrouwtje acteert zo onnozel, zo vreselijk stupide. Voel plaatsvervangende schaamte opkomen. Dat zoiets in wezen mijn landgenoot is. Wat zou zo`n eencellige denken als deze Groningse zichzelf terugziet? Hoop het volgende.

Laat ik wat gas terug nemen.

Uit de krant