Door Ronald Lamping
Door Ronald Lamping
column

ALWEER????

Column 522 keer gelezen

Ga je weer hetzelfde pennen? Soms creatief opgedroogd? Gaan 35 jaar wekelijkse stukjes hun tol eisen? Hoor het u zeggen. Vergeet het maar.

Zit boordevol ideeën, voor jaren. Soms dwingen onderwerpen om herhaling. Dus schrijf ik nogmaals over Dré Hazes. Ben geschrokken. Dré heeft last van een burn-out. Stakker, rijp voor een huis-aan-huiscollecte. Wellicht postbus 555: ‘Help Dré de winter door!’

Daarbij het adembenemende onheilsbericht, dat vriendin Sarah ook hulp zoekt. Weet niet hoe het bij u indaalt, ik lig uren wakker. Woelen, zuchten en steunen. Dré kan er niet meer tegen en zijn speelgoedje blijkt ook al van de leg. Ik nu ook.

Ik ga op onderzoek uit. Wanneer u meent, dat een stukje schrijven binnen een kwartiertje is geflikt, denkt behoorlijk fout. Vereist huiswerk, je verdiepen in en ouderwets recherchewerk. Naspeurwerk in Story en Privé! Dan is mijn werk voltooid en vind ik deze explosieve onthulling: ‘Klachten van Dré zijn te wijten aan een roerige periode!’

Ventje had het ook niet makkelijk. Wil ik toch even naar voren brengen. Steeds een ander meissie en dan de hele soesa van ruzies, ontkenningen, leugens en overig familiegezeik. Dat valt ook niet mee, zèg! Al weet zijn manager: “Hij is dat turbulente leven wel gewend!” Blijkt van niet, dus. Sukkel.

Dan die plaspop Sarah. In een tijd, dat we allemaal tikkie in de war zijn door een treurmix van corona, Taliban, vluchtelingen, kabinetscrisis en mega woningnood, gaat het wicht naar een kliniek in Alicante. 

Kijk om u heen naar huidige mondiale narigheid. Sarah overtreft dit leed ruimschoots. Ik huiver als ik het lees. Sarah van Dré moet in de kliniek met professionele hulp leren met alle media-aandacht om te gaan. (…)

Dré en zijn plaspopje staan wekelijks in de bladen, terwijl de laatste ook nog op Instagram hun hele leven uitvent aan (heb er totaal geen verstand van) volgers. Die Dré en zijn meissie toch. Die hebben het behoorlijk zwaar. 

Die manager weet ook nog: “Ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad!” Kijk, ik zie dat jochie echt niet `s avonds met pantoffeltjes aan bij de kachel zitten. Kopje koffie met een kaneelbiscuitje en gezellig naar: ‘Heel Holland bakt’ kijken! Hoeft ook niet.

Als je echter met iedereen ruzie maakt, verzoent en weer bonje maakt met zus, vriendin, ex en moeder, tja? Dré heeft ook geen verkering, maar blijkt beheerder te zijn van een soort ruilbeurs. Met wat fantasie zou je kunnen stellen, dat Dré er lease-vrouwtjes op na houdt. Met gelimiteerde ‘rij-kilometers’. U proeft mijn pikante jaloerse ondertoon.

Ik moet er eigenlijk hard om lachen. Wat een stupide welvaartsgezeik. Overspannen, burn-out en bezoek aan professionele kliniek. In wezen moet dit hysterische duo zich rot schamen. Verwende blagen. Maar goed, ik beloof u hierbij er nooit meer over te schrijven. Alleen nog dit!

Vind het een misselijkmakend stom stelletje. Maar weet u wat me eigenlijk nog het meest verontrust?

Die 200.000 volgers.

Uit de krant

Uit de krant