Door Ronald Lamping
Door Ronald Lamping
column

JODENSTER

Column 545 keer gelezen

Moet ik even over nadenken. Kom er niet uit. Mijn gebrek aan inzicht of intelligentie. Misschien beiden. Voor ik verder schrijf, even pas op de plaats.

Wát ik niet begrijp? Dat de gruwelijke dood van 6 miljoen weerloze joden in WO2 precies hetzelfde is als de aanname dat je je verplicht moet laten vaccineren. Even de geschiedenis recapituleren. Miljoenen ouders, kinderen en oma en opa`s gingen volkomen onschuldig de gaskamers in om te ‘douchen’. 

Gaskamer staat dus, volgens zwakzinnige schreeuwers, in identieke verhouding tot het gevoel, dat de overheid jou iets verplicht. Normaal zie ik voldoende invalshoeken om een breder zicht op situaties te krijgen. Deze vergelijking krijg ik onmogelijk scherp op mijn netvlies.

Bij demonstraties, gerelateerd aan Corona, bedenk je iets. Iets opvallends. Spandoek met ‘Hugo! Te koop voor een prikkie!’ Nee, te flauw. ‘Liever een stickie dan een prikkie?’, overbodig als je al dagelijks half stoned rondloopt. Nee, het moet vooral shockeren. Dat is pas leuk!

Wanneer je het historisch besef hebt van een hondendrol, kom je tot geniale invallen. Gaat er plots een lichtje branden. Word je overvallen door een eureka momentje. Een Jodenster, dát is pas lachen. Jeetje, denk je, dat ik daar niet eerder op was gekomen.

Lapje stof, schaartje, naald en draadje. Knip, knip, knip. Jodenster is klaar. Dat zo`n vorm van protest nergens op slaat en historisch zelfs knap zwakzinnig overkomt, deert de rebel niet. Ik ben tegen vaccinatie, dus wat kan mij die miljoenen Joden schelen. Dat is verleden tijd. WO3 gaat tussen mij en Rutte.

Hoe is het mogelijk, dat hun referentiepunt om te scoren zoiets walgelijks behelst? Niemand wordt verplicht om zich te laten vaccineren. Slechts een oproep om in algemeen belang na te denken en het alsnog te doen. Meer is het niet. Om dan het ontstellende leed van Joden erbij te slepen, toont slechts een fatale kortsluiting in het toch al gemankeerde brein.

Deze ontspoorde buitenbeentjes hebben geen oog voor nabestaanden, die met hun geamputeerde leven verder moesten. Zonder ouders, broers, zusjes, neven en nichten. Nooit een leven, zoals het leven aanvankelijk was en is bedoeld. Een hevig haperende levensloop. Vol teleurstellingen en een onvermijdelijk onuitwisbaar gevoel van het constante gemis.

Wanneer je geen enkele notie hebt van het verleden, past reserve en terughoudendheid. In Urk grapte men in Nazikledij gierend, dat ze een Joodse gevangene executeerden. Dat heeft volgens deze inteeltkliek van alles te maken met de coronamaatregelen. Tuurlijk! Als u het snapt, laat me dit dan even weten.

Blijft de vraag waar de fout zit? Waar ging het mis? In de baarmoeder? Op school bij de geschiedenisles? Veel onbeantwoorde vragen. Wat rest die geschiedenis malloten nu nog? Gaskamers nabouwen en daar symbolisch Mark, Hugo en Jaap van Dissel in smijten? Ook geinig! 

Het is dan wel te hopen, dat ze daar gebruik gaan maken van lachgas. Waarom?

Omdat er tot nu toe niets te lachen valt!

Integendeel!

Uit de krant