Door Ronald Lamping
Door Ronald Lamping
column

GLAZEN BOL

Column 222 keer gelezen

Jongedame zal het misschien goed doen. Nog niets over te zeggen. Hoe wijs was ú toen u 18 jaar was? Nog veel te leren. Ook voor Mark Rutte, die voor draaiende camera en in microfoon extatisch taterde: “Ze wordt een fantástische koningin!” Mark, onze eigen Nostradamus.

Zou stellige Mark thuis een glazen bol hebben? Bol waar hij iedere avond stiekem in kijkt. Geen idee. Was allemaal zo speciaal vorige week. Ga ik flauw vitten op die jongedame? Nee! Zou niet weten, waarom.

Heb totáál niets met koningshuizen. Ook niets tegen. Klinkt als, “mij een zorg!” Ordinair gesodemieter met een te kiezen president is ook niks. Amerika, prachtig voorbeeld. Land van ‘milk and honey’, ondertussen bij verkiezingen, land van leugens en geweld.

Mark en glazen bol. Zag hij daarin hoe Amalia titels kreeg? Niets tegen het meisje, maar díe gigantische flauwekul. Mijn hemel. Allergisch voor. Amalia kreeg van pa een eigen vlag. Daarbij werd zijn dochter ook nog rijk betiteld.

Benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ach, ach! Achterhaalde poppenkast. Zo`n hoogdravende titel voor een eigentijds meisje van 18 jaar. Alex en dochter zullen toch hopelijk zelf inzien dat zoiets je reinste traditionele larie is. 

Mijn vraag bij dit soort rare fratsen luidt altijd: “Wat moet je er mee en waar dient het voor?” Antwoord? Voor helemaal niets! Theater en nog knap overbodig, ook.

Zou Mark in glazen bol gezien hebben hoe het Borsato zal vergaan? Die ideale schoonzoon en warme familieman met zijn gezwollen bombastische volzinnen. Na al dat pathetisch acteren, blijft er nu een beschadigde bard over. Troubadour, die nu wel heel vaak een valse toon zingt. Klopt, er is niets bewezen, wellicht is het smerige laster. Maakt weinig uit. Marco had zijn gezinsleven al eerder bij het grofvuil gezet toen hij zijn loopse Hond uitliet. Iris de Hond welteverstaan.

Ik vind het best geruststellend zo`n premier met een glazen bol. Kan veel narigheid voorkomen of verklaren. Zou Mark in die bol ook kunnen vinden, waarom een bepaalde groep vindt, dat het hele corona gebeuren overeenkomsten vertoont met de grootste menselijk tragedie ooit, de gruwelijke mensonterende Jodenvervolging?

Ziet Mark wellicht waarom onze Schepper zo oneerlijk was met het verdelen van de hersenen? Waarom kreeg de ene groep er voldoende en een andere groep niets tot onvoldoende? Ziet hij dat in die glazen bol? Ergens niet naar bínnen mogen vergelijken met concentratiekampen en gaskamers, waar je onmogelijk weer naar búíten mocht. Bij dit soort dwaasheid zouden vaccinaties niet eens helpen.

Tenslotte de vraag aan Mark of hij in die bol ziet wat passeert als zo`n Wappie op de IC belandt. Zal dat leeghoofd behandeling en levensverlengende vaccinaties weigeren of laf medicatie voor zijn of haar geld kiezen? 

Of zou zo`n onbenul de behandelende arts luidkeels vergelijken met Josef Mengele en Sieg Heil krijsen? Geen idee. Moet u niet bij mij wezen. Bij wie dan wel?

Bij Mark, dus!

Uit de krant