Door Ronald Lamping.
Door Ronald Lamping.
COLUMN

ChatGpt

Column 722 keer gelezen

ChatGpt functioneert op basis van AI (Ai), kunstmatige intelligentie. Nou vind ik de intelligentie van velen sowieso kunstmatig. Dit terzijde. 

Wat is nog echt en wat kunstmatig geconstrueerd? Moeilijk te analyseren. Worden we belazerd? Ze smijten wat data in de pc en er rolt iets uit, dat niet meer van echt is te onderscheiden. 

Computer als Kalasjnikov. Geen kogels, maar een salvo repeterende hypocrisie in woord en beeld. Restvraag? Nep of waarheid?

Vertrouw zelfs integere Rob Trip niet meer als hij het 8 uur journaal opdreunt. Staat daar wel Annechien Steenhuizen? Is het journaal gehackt en loeren we massaal naar fake beelden? Twijfel.

Neem afgelopen week. Het duizend dingen doekje van blonde Geert, Fleur Agema, staat achter het spreekgestoelte in de Tweede Kamer. Ze wordt aangevallen over leugens van haar afgod Geert. Hij sneerde, dat het eigen risico onmiddellijk (!) moest worden afgeschaft. Lokkertje kiezers.

Fleur vertelt de Kamer nu dat dit toch moeilijk wordt. Dat pikt de Kamer niet en gaat er fel tegenin. Hoe reageert dit duizend dingen doekje? Kribbig en héél geagiteerd. Zij vindt, dat de opponenten wel wat minder agressief mogen zijn. 

Pardon! Is dit echt of zien we hier gemanipuleerde Ai beelden? Een PVV-adept, die ijskoud beweert, dat het wel wat minder agressief mag.

Haar Geert (“Doe niet zo idioot, man”) heeft decennia lang alle fatsoensnormen overschreden. Agressief, ongepast en vijandig. En dan meent Fleurtje, dat men wel wat rustiger mag debatteren. Ik weet het zeker. Dit is pure nep. Zo onvoorstelbaar naïef kan toch niemand zijn. Zelfs deze kwijlende slippendrager van Geert niet. Fake, Ai, dus! 

Lig er soms wakker van. Bedrog of feit? Wat te denken van de BBB? Is dit echt of slaat kunstmatige intelligentie tóch weer toe? Mijn mening is duidelijk. Misleiding! Waarover? De BBB weet niets van financiën. Tijdens de formatie onderhandelingen stelden onderhandelaars schokkende infantiele vragen, die bij de tafelgenoten de wenkbrauwen deed fronsen. 

De inbreng en kwesties van Caroline en haar secondant waren zo gespeend van enige basiskennis, dat het wel Ai móest zijn. Het zal toch niet zo zijn, dat we in deze barre financiële tijden straks geregeerd worden door politici, die met hun vingers rekenen of stiekem thuis naar een telraam grijpen?

Misleidend Ai bedrog. Meedoen aan formatiebesprekingen, die ons land door magere tijden moeten loodsen. Met BBB lieden, die wél cum laude afgestudeerd zijn in het berekenen van het quotum koeienstront, maar niets snappen van ons nationaal huishoudboekje. Kán áb-so-luut niet echt zijn. 

Attent blijven dus in deze warrige tijden. Blijf wel alle vertrouwen houden in zowel Fleur als Caroline. Waarom? Omdat hun armetierige optreden natuurlijk door derden vervalst werd! Hoe ik dat weet? 

Omdat niemand namelijk zó onnozel kan zijn.

Uhhh, tóch?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant