Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

HERSENSCHUDDING

Column 46 keer gelezen

Lekker slapen? Niet dus. Woelen, plassen en uren wakker. Tegen de ochtend val je weg. Half uurtje. Bekaf wakker. Stomme AIVD ook! Sukkels. Wat wil die AIVD nou? Leg `t uit, kom op. Is dat anno 2016 zo moeilijk?

De maatschappij verzuipt in sociale media. Elke vloek of zucht wordt voorzien van commentaar. Rijst dus de onvermijdelijke vraag: "Wat is er toch met Max van O. te W.?"

Max heeft een hersenschudding. Iemand kan vallen. Zelfs met blauw bloed. Kan u en mij ook overkomen. Al twijfel ik bij enkelen of dat tot een hersenschudding zal leiden. Je moet ze wel hebben! Max heeft ze en nu ook nog geschud.

Max en Willem willen uitstralen gewoon te zijn. Zijn ze natuurlijk totaal niet. Max is gevallen. Meer krijgt het volk niet te horen. Dom! De almachtige AIVD weet, dat er dan gegist wordt.

Tante Truus en ome Koos slaan aan het raden. Willen deze eenvoudige val als een majestueus mysterie ontsluieren. Koos weet nu al: "Daar gaat haar eigen risico!"

Zo voedt de AIVD opnieuw de poppenkast, die de Oranjes al zijn. Stel, Max gleed uit in de badkamer. Wat is nou gek aan zo`n memo. "Oh", zal men roepen en een enkele dwaas zal een knuffelbeestje bij het hek leggen, meer niet. Nee, dan de huidige berichtgeving. Cryptisch en schimmig.

AIVD laat weten, dat Max een hersenschudding opliep, maar verder…. geheimzinnigheid. Zwaar koningsgezind als ik ben (ik lig onder een oranje dekbed met de afbeelding van Willem en op een kussen met Max)) raak ik in paniek.

Zou Max zijn uitgegleden toen ze de badkamer aan het moppen was? Wilde ze de badkuip schrobben of het toilet schoonmaken? Weten we dan weer niet. Was Max net bezig met een allesreiniger om kalkresten te verwijderen? Gleed ze uit toen ze met wc-borstel het fecale restant koninklijke spinazie wilde verwijderen? Drie vragen. Nul antwoorden. Als u het weet, graag!

Mocht het allemaal niet waar zijn, wat dan wel? Wankelde Max op een krukje, omdat ze de gordijnen wilde wassen? Stond Willem weer eens te suffen toen hem gevraagd was het krukje vast te houden? Hup, daar ging Max, terwijl Willem nog leuk probeerde te doen door tegen de kinderen te roepen: "Ze is een beetje dom!"

Of was er sprake van laag overvliegend servies. Was er vorstelijk bonje en zweefden alle Wedgwood kop en schotels door de lucht, waardoor de AIVD even dacht aan een drone- of ufo-aanval. (AIVD: "Kim Jong-un, niet te vertrouwen!").

Hoor Max al iets Argentijns krijsen, wat klinkt als: "Tiena une plaza para la cabeza!" ("Je hebt een bord voor je kop!") Even later zag ze zelf sterretjes na een aanvaring met een vliegend schotel. (à €73,50 per stuk).

Tel daarbij nog een dochter met verstuikte enkel. Toeval? Wat gebeurt er allemaal in Wassenaar? Geen idee.

Hoorde wel over behoorlijke ergernis bij Max. Toen Willem bij een werkbezoek olijk meldde:

"Koningin, kroonprinses, admiraal, vallen kunnen ze allemaal!"

Uit de krant