Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

WAR ON PIET(ISM)

Column 277 keer gelezen

Dit stukje gaat niet over Trump of Hillary. Buik vol van. Het gaat om leugens. Leugentje om bestwil, kan. Keihard liegen niet.

Trump roemde in zijn eerste speech Hillary voor het goede werk, dat ze voor de natie verrichtte. Dankte haar zelfs publiekelijk. De man, die een jaar lang de verschrikkelijkste dingen over haar zei. Dat ze de cel in moest, een smerige, liegende crimineel was, die IS in het zadel hielp. Nu bedankt hij haar, de leugenaar!

Onze popperige politici liegen ook. Voelen, dat ze een ingrediënt missen. Vijf kilo populisme, waar de blonde oppergod Geert het patent op heeft. Dus schakelen velen over op plan 'S' van Stoer.

Ferme uitspraken richting 15 maart, die totaal niet bij hen passen. Flink doen met de middelvinger omhoog om vervolgens hard weg te rennen als de pleuris uitbreekt.

Zet ze aan de leugendetector en het toestel raakt oververhit. U liegt ook. En niet zo`n beetje. Niet? Ja, dag! U jokt en draait als de beste. Want, vertelde u uw kinderen of kleinkinderen niet, dat de Sint uit Spanje komt? Nou?

Dat de AOW-er met zijn (even oppassen) ambtsbroeders per stoomboot plots in heel Nederland opduikt. U zegt het met droge ogen. Ook, dat die omgebouwde pensionado met Quicksilver S op de daken flaneert. Keurig netjes langs de zonnepanelen, die niet gedekt zijn tegen bejaardenvandalisme.

Als u aan de leugendetector wordt aangesloten, slaan in heel Voorburg-Leidschendam alle elektriciteitshuisjes op tilt, druipt uw varkenshaas uit de diepvries en zuipt u lauwe cola bij het bleke licht van een meurende kaars.

Zeg gewoon, dat die vent niet bestaat. Dat het een omgeklede knakker is met een vette laag Dio op z`n smoel en een aangeplakte bos onkruid onder zijn neus. Vertel, dat die retro lakeien blozende blanke jongens en meisjes zijn, die ze in de smeer hebben gezet. Dan bent u pas stoer.

Vertel ook even, dat het toch een zalig festijn blijft. Met op iedere hoek een zwaar bewapende guerrilla en buiten het zicht een peloton M.E.-ers, die bij calamiteiten de haven binnen twee seconden schoon veegt, terwijl Sint koppie onder gaat in een onderzeeër.

Schenk chocolademelk in en vervolg uw belijdenis. Vertel, dat het een echte kinderparty is met door anabole zwaar loensende beveiligers, toegangspoortjes en de kans om gefouilleerd te worden.

Dat je in een auto gesmeten wordt als je toevallig uit de Gamma komt en die bejaarde net passeert. "Waarom dan, mam?" "Omdat je een cirkelzaag, emmer en ongebluste kalk hebt gekocht en daar houdt de Sint niet zo van".

Noem ook de 'Bejaarden Alert', voor het geval die ouwe ineens pleite is. Ontvoerd door extreem rechts, die de pseudo Madrileen op de foto zet met de tekst: 'Piet blank, of Sint naar slachtbank!' En, oh ja, zeg dan meteen waar de intocht precies is.

Links van de Leopard tank, vlak achter het gebouw met scherpschutters en rechts van de gereedstaande gepantserde auto`s en traumahelikopter.

"Ja, lieverd, daar is het feest-terrein!"

Uit de krant