Logo hetkrantje-online.nl
COLUMN

RARE MENSEN

  •   keer gelezen   Column

Ook genoeg van die flikflooiende politieke kletsmeiers? Ik wel. Kan ze niet meer zien of luchten. Dikke week en de lucht klaart op, depressie voorbij en weer (duimen) vier jaar bevrijd van de firma 'Nep en Namaak'.

Ben onpasselijk van gezwam met halve waarheden en hele leugens. Bij ons thuis geserveerd via groot beeldscherm en geluid van subwoofer, die de politieke fopperij klankhelder mijn gehoorgang in jaagt.

Hele circus is omgeven door rare mensen. Mopperende burger heeft weinig op met politici. Totdat zo`n kakel kip de straat in komt. Dan zwijmelt men weg om in extase te smeken om een selfie.

Jochies, die op de foto willen met voetballer. Begrijpelijk. Bakvisjes, die een opname willen met hun puistige zangidool. Snap ik ook. Maar volwassenen, die zich als slangenmens naar voren wurmen om met Roemer op de foto te willen. Dat begrijp ik niet.

Roemer, u kunt ook Mark, Jesse of Alexander invullen. Vat het niet. Waarom op de foto met, pak `m beet, Lodewijk of Geert? Wat doe je met zo`n foto?

Zit totáál niet in mijn DNA. Zet je de foto met Geert thuis op de vensterbank? Hang je engerd Jan Roos op het toilet om hem terloops door te trekken met zijn collega fecaliën?

Zou me doodschamen om met zo`n lijsttrekker op de foto te staan. Ik, als volwassen man, echtgenoot, vader en opa. Hunkerend naar een intiem fopmoment met Mark. Zou de ogen uit mijn kop schamen.

Ziet u het voor u? "Dag Geert, mag ik met je op de foto?" Kots! Zie het toch volwassen mensen doen. Zelfs duizenden.

Rare mensen! Raar, kom je automatisch op Buma. Die is in de badkamer uitgegleden over een stuk zeep. Met het koppie tegen de wastafel. Niet ernstig, wel hersenschudding. Vibrerende hersens, dat resulteert in wartaal.

CDA-voorman wil, dat we het Wilhelmus aanleren op scholen en wel staand. Typisch zo`n verkiezingsfabel uit de koker van een overbetaalde spindoctor, waarvan het brein zit vastgeplakt in het eigen gesponnen web.

Buma liegt! Letterlijk weet hij: "Een volkslied kennen is in alle (…) landen van de wereld normaal!" Buma weet helemaal niet hoe het volkslied in alle 196 onafhankelijke staten wordt beleefd.

Benieuwd naar zijn antwoord als ik vraag: "Zeg Sybrand, hoe is de beleving van het volkslied in Lesotho of Togo?" Hij voert andere landen op om zijn gelijk te bekrachtigen. Slim, ik noem even Noord-Korea, China, Jemen, Syrië. Volkslied daar, oké! Nu de mensenrechten nog, Sybrand.

Opnieuw liegt Buma. Reporter: "Kennen uw kinderen het volkslied?" Buma zegt: "Ja." Niet op school geleerd en ook niet van hem. Ze kenden het gewoon ineens.

Mijn hemel Sybrand, je maakt me dus wijs dat je kinderen plots braakten: "Mijn schild en de betrouwen zijt Gij, o God mijn Heer, op U zo wil ik bouwen". Lulkoek, jochie!

Volkslied staand aanleren. Volkslied is een samenstelling van volk en lied. Ken nog een samenstelling voor Buma. Volk en verlakkerij.

Volksverlakkerij!

Meer berichten