Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

WRAAK

  •   keer gelezen   Column

Zat ooit keuvelend naast Heleen Mijdam. Ditjes en datjes gebabbel. Toen kwam Frank Rozenberg binnen. Heleen keek op, gluurde nogmaals, boog naar mij, terwijl ze in mijn oor de profetische woorden siste: "Daar ben ik nog niet klaar mee!"

Was het allang vergeten. Tot nu. Terwijl Bassie uit Washington die Pipo uit Noord Korea bedreigde en alle polderautoriteiten weer hun mening ventileerden ("Heel link" versus "Welnee, bluf") ontplofte de bom. Notabene binnen onze gemeente.

Wethouder Frank Rozenberg krijgt een spoeddebat aan zijn broek. Frank was stout geweest of (opnieuw) simpelweg incompetent. Straks meer. Eerst het recente verleden, dat bol staat van oud zeer en opgekropte sentimenten om vergelding.

Kort door de bocht moest Heleen Mijdam weg om een dreigend verlies van miljoenen rond de Duivenvoordecorridor. Later bleek, dat bij een nieuwe taxatie dit verlies mee zou vallen. Heleen was dus eigenlijk te vroeg afgeserveerd, terwijl Frank Rozenberg haar dossier overnam. Dat Rozenberg oorspronkelijk uit de VVD van Mijdam kwam, werd niet vergeten.

Rozenberg maakte daarbij een blunder in wat de USB-affaire is gaan heten. Als wethouder nam hij een USB stick aan van een enquêtecommissielid met gegevens over die Duivenvoordecorridor. Rozenberg zweeg aanvankelijk. Maakte zich toen belachelijk door te beweren, dat hij niets gelezen had en ademde rustig door, terwijl de VVD van onmacht aan de beademing moest.

Geloof me, die politieke doodzonde en het verraad van Mijdam is hem nooit vergeven. Die rekening zou nu vereffend kúnnen worden. Rozenberg gaat opnieuw opzichtig de fout in. De messen worden meteen geslepen. Oude wonden springen open. De Selvera`s zongen ooit 'Twee reebruine ogen keken de jager aan." Die ogen zijn van Rozenberg, de jager stemt VVD. Voelt u?

Elders kunt u lezen, wat er is gepasseerd. Daar is een column, gebonden aan een aantal woorden te kort voor. Kwam er op neer dat Rozenberg bij een nog te nemen besluit door de raad al een beslissing had laten publiceren in Het Krantje en de Staatscourant. Een lelijke blunder, die door de VVD gretig wordt aangegrepen om 'hun Judas' rijp te kneden voor een afscheidskus.

Politiek vergee(f)t niets. Smeulend explosief, dat vroeg of laat, ontploft. Kan even duren al lijkt de kou uit de lucht. Optisch bedrog. Geduld is een schone zaak, ook als het om vermeend vuil spel gaat. Pikant is bij dit treurspel de Griekse betekenis van de naam Heleen, die fakkel luidt. Fakkel, terwijl de VVD al brandt van verlangen om…!

Gaat Frank Rozenberg dit spoeddebat overleven? Weet niemand. Hoe hard gaat het gespeeld worden? Er staat nog een gepeperde rekening open. Die zal ooit betaald moeten worden. Inclusief rente. De VVD moest hun politieke prima donna Mijdam bewogen en verbouwereerd laten gaan. Door de rode kaart van Rozenberg c.s., die nu zelf een tweede keer geel krijgt. Twee, dus…?

Oud gezegde is hier van toepassing. Welk? Wie een corridor graaft voor een ander, valt er..….? Nee. Boontje komt om zijn…? Ook niet. Een veel toepasselijker gezegde.

Ambitie en wraak houden altijd honger!

Meer berichten