Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

252 KEER

Column 241 keer gelezen

Heb meer dan 2000 artikelen of stukjes geschreven. Bewaar niets. Waarom zou ik? Opstapelen, zodat de kinderen bij mijn verscheiden de klerezooi mogen opruimen? Gaat niet gebeuren. Zijn ze het plots roerend met me eens. Nu wel.

In al die artikelen heb ik nooit over mijn seksleven geschreven. Misschien ooit als kwinkslag. Mijn ábsolute grens. Privé. Ken mensen, die er (te) vaak ongegeneerd over emmerden. Zo fantastisch. Wow, van "weet je nog toen…!" Vuurwerk. Ondertussen zijn ze gescheiden.

Heb een seksschrijfdilemma. Omdat het komkommertijd voor columnisten is? Welnee, altijd stof. Maar moet ik het deze keer dan toch over orgasme en masturberen hebben? In de volksmond, handkarren. Misschien. Gevolg? Boze brieven!

Schaam me niet snel, maar nu twijfel. Besef, dat mijn seksleven u een zorg zal zijn. Maar de wetenschap komt er toch mee op de proppen. Via landelijke dagbladen en televisie. Waarom zou ik het dan moeten negeren? Bij deze, vaak masturberen helpt tegen kanker, prostaatkanker.

Onderzoekers van de Amerikaanse Harvard Universiteit trokken (sorry) die conclusie. Bij een dagelijks orgasme heeft de man minder kans op prostaatkanker. Nogal een bewering. We weten allang, dat 90% van alle mannen gaat lijden aan een vorm van prostaatkanker. Tamelijk onschuldig tot kwaadaardig. Erkend feit. En dan lees je zoiets. Ze geven er nog een berekening bij. Mag ik u niet onthouden. Om prostaatkanker mogelijk te ontlopen moeten mannen 21 ejaculaties per maand hebben. Dat zijn zo`n 252 keer per jaar hand- en spandiensten. Mannen als trekpop met een langere neus dan Pinokkio. Want, dat wordt liegen tegen het vrouwtje ("Die mitella? Oh, gestruikeld. Arm moet rusten").

Wat nu? Bloeddrukpilletje, oké. Oogdruppeltje, prima. Al scoor je een cholesterolverlager, boeit niemand. Maar om als kerel na een slopende werkdag ook nog dagelijks je potlood te moeten slijpen, is trekken aan een dood paard.

Voelt u het dilemma? Wat nu? Wil geen kanker, logisch. Nooit gerookt, drink nooit alcohol en leef redelijk verstandelijk. Maar die 252 keer aan de dorpspomp hangen, red ik never niet. Op de Harvard universiteit zeggen doorgestudeerde koppen, dat dit wel raadzaam is. Hun hypothese luidt, dat een zaadlozing ook kankerverwekkende afvalstoffen laat verdwijnen. Harvard professoren hebben het als een erkende loodgieter over schoonspoelen van leidingen. Moet ik nu 252 keer tegen mijn vrouw zeggen: "Meissie, we gaan boodschappen doen. Eerst de hond uitlaten".

Krijgen we na de muisarm (RSI) nu te maken met miljoenen gevallen van een trekklauw (TK) of irritatie van de soloseksspieren en -pezen? (SSSP). Zit zo`n zelfhulpblessure in het basispakket of valt zoiets onder eigen risico? Dán trek je alsnog aan het kortste eind. Heeft thuiszorg dat in hun pakket? Zoiets wil je weten.

Zo zadelen wetenschappers ons op met een knelpunt. Welke man haalt de Olympische limiet van 252 keer? Ik niet. Zie de narigheid al komen. Neem je tussen die trektochten met ingevallen wangen een dag rust. U mag raden, wat mijn vrouw dan zegt.

"Kom, Ronald, we trekken er eens gezellig op uit!"

Uit de krant