Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.

ANDERE TIJDEN

Column 232 keer gelezen

'Andere Tijden'. Informatieve tv met leuk 'weet-je-nog' gehalte. Format kan blijven. In 2080 kijken ze naar 'Andere Tijden' met een 'u-gelooft-uw-oren-en ogen-niet' logo!

Spelen wij de hoofdrol. Zien onze onthutste nazaten waar wij overspannen van raakten. Hoe we tv-avonden vol kakelden en waarmee dagbladen zich opbliezen. Wil niet dood, maar ben blij, dat mijn leven in 2080 voltooid is.

Hoeven we niks te zeggen over die bespottelijke poppenkast op de derde dinsdag van september. Die wanstaltige parade van hoofddeksels en dat hysterische folkloristische gewuif naar zo`n koets door veelal landgenoten uit ons agrarische achterland, die bepakt en gezakt ("Krentenbollen bij ons") afreizen naar Den Haag om op vorstelijke safari te gaan. Overspannen om de koninklijke Big Two te spotten. Enkeling dacht voor Zuid-Holland een paspoort nodig te hebben.

In 2080 geen verklaring schuldig over Hema evolutie naar genderneutrale kinderkleding. Ruikt wel naar een commerciële kunstgreep. Pagina`s worden gevuld met de niet te vermijden grappen over Hemaworst, waarvan vilein wordt gevraagd of die nu ook genderneutraal is. Want worst, mannen. Nou ja, u begrijpt het wel. Unox worst, Unisex worst? Kán.

Geen schaamte in 2080 over de bizarre rechter, die vond, dat vrouwen maar op een openbaar toilet voor mannen moesten gaan zitten. Weet niet of deze gestoorde jurist ooit op een openbaar toilet pieste. Aan het eind van een uitgangsavond, zet je daar echt geen vrouw op. Hoogstens een man met opgestroopte broekspijpen. Tot onder de oksels. Maar dames? Hoe de rechter een pleefiguur sloeg.

Leg dan ook maar eens uit, dat een crematorium meedeed aan de Nationale Burendag. In Rijswijk. Heel knus. Hopelijk was het een kille dag, zodat het gezelschap zich gezellig rond de oven kon scharen. Oven, waar wellicht ook de cake in werd gebakken voor deze burendag. Zeg dan maar eens nee tegen zo`n plak crema cake. In 2080 verbijstering over Camiel Eurlings, die zijn vriendin in elkaar sloeg en toch een "Verklaring Omtrent Gedrag" kreeg. Multiplechoicetest. Limburgs netwerk, nepwerk of mepwerk? Camiel, gladder dan een paling in een emmer met snot. Driftig op je vrouwtje inbeuken. Gebroken pols. Geen punt Camiel, jij mag ons mondiaal vertegenwoordigen.

Ben dan allang de pijp uit, dus ontloop ik het hoongelach over ons scheiden van afval. Plastic afval, wel te verstaan. Lesje! Let u op? Je wilt als overheid plastic gescheiden ophalen. Prima. Dan zorg je eerst, dat je alle voor –en nadelen hebt onderzocht. Om deze strategie te bedenken heb je toch geen universitaire studie nodig?

Nu blijkt, dat het vrijwel niets (Lees: niets) oplevert en dat het meeste plastic gewoon tussen al die ander troep in de oven verdwijnt. Welke idioot wordt hier voor aansprakelijk gesteld? Nederland, dus niemand. Slechts onbenul blijkt duurzaam.

Tenslotte nog een ferm probleem. Helpt u me? Moet ik nou nog voor een vrouw de deur openhouden en zeggen: "Na, u!" Wat de vraag precies is? Of er genderneutrale deuren zijn. Laatste vraag. Gaan dames voor bij draaideuren?

Waarschijnlijk dan weer wél en dan weer niet.

Tóch?

Uit de krant