Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

DOE NORMAAL!

Column 589 keer gelezen

Sinterklaas komt er aan. Nee, niet dat hij ergens áán komt, dát bedoel ik dus niet. Doe niet zo flauw. Die extra belegen baas is geen ouwe viespeuk. Laat die humor nou maar aan mij over. Oké? De zaak ligt even anders. Er zijn steeds vaker agerende vennootschappen, die 'iets' niet meer willen. Over Zwarte Piet is genoeg gezegd en geschreven. Herhaling van zetten die menigeen de keel uithangt.

Nu weer 'De Grauwe Eeuw'. Clubje beperkten, die (géén grap!) aangifte deed vanwege een kinderfeest met cowboythema. Groep, die Jan Pieterzoon Coen massamoordenaar noemt en waarschijnlijk liever 140 kilometer omrijdt dan dat ze door de Coentunnel gaat.

Het onschuldig kindercowboyfeest noemen ze letterlijk 'een racistische stereotypering'. De Indianentooi, die Gerard Joling tijdens een concert droeg, noemen ze walgelijk. Vraag me altijd af, of leden van zo`n halfgaar kliekje niets beters te doen hebben. Ga pottenbakken met één hand, zaag geblinddoekt planken met een cirkelzaag. Alles mag, maar doe normaal, zég.

In Maasland bevindt zich de Magneet. Geloofsgemeenschap, die Halloween beslist niet beschouwd als kinderfeest, maar als 'feest van Satan en zijn demonen'. Enthousiaste organisatoren, worden in Maasland op Middeleeuwse wijze verketterd. Het is in Maasland niet ondenkbaar dat leden van die organisatie publiekelijk op de brandstapel belanden. Alleen krijg je dan weer last met een bond, die tegen Co2 uitstoot is. Dat gaat nu eenmaal gepaard met crematies als volksvermaak.

Word er tikkie moedeloos van. Pasen er ook maar uitgooien? Er zullen altijd geflipte genootschappen zijn, die het dieronvriendelijk vinden. Dat een haas voor dag en dauw de vochtige wei in moet om eieren te verstoppen. Gaat het beestje van proesten en niezen. Krijgt het een loopneus en is die verre neef van broer Konijn zeker het haasje.

Het Republikeins Genootschap gumt 'Driekoningen' van de agenda. Ze hebben al een onmetelijke hekel aan één koning en zijn hele poppenkast. Zo`n genootschap kan er écht niet nog eens drie koningen bij hebben. Totaal vier koningen en vier Gouden Koetsen met slavernij opdruk. Krijg je daar weer gelazer over.

Maar eerst dus Sinterklaas. Van onschuldig kinderfeestje gemuteerd tot bejaarden onheil. Het is wachten op de Sinterklaas Society in partnership met 50PLUS. Al zou het gezien de leeftijd van de Sint '500PLUSNOGWAT' moeten heten. Ze gaan voor die ouwe de strijd aan jegens bejaardenonrecht!

Hoofdpunten? Geen bejaarden op schuine daken. Samen met Partij voor de Dieren, ook geen afgeleefde knol meer naar boven. Verbeterde cao, arbeidstijdenwet en geen uitgeklede pensioenregeling voor Sint als ZZP`er. Moet de Sint anno 2017 ook niet genderneutraal zijn? Dames moeten toch zo nodig?

Nou meid, plak een baard op je harses, zet een mijter op je permanentje, koop een broek met gulp en ga voor de spiegel oefenen op een autoritaire basstem. Basstem, die niet een brutaal klerelijertje ontbiedt, maar meedogenloos richting anti-clubjes sneert:

Jullie, seniele actiegroepen, gaan zeker de zak in!

Uit de krant

Uit de krant