Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

BESTE LAFBEKKEN..

  •   keer gelezen   Column

Compliment met de overval op een 71-jarige vrouw in Hoogerheide. Knap staaltje straatroof. Geen amateurwerk. Vrouw in scootmobiel. Blijft toch een extra moeilijkheidsgraad. Was daar op getraind? Een tactiek afgesproken? Dat wil ik dan weten.

De vrouw bloedde hevig. Niet jullie schuld. Tuurlijk niet! Zíj wilde haar sieraden niet afstaan, terwijl jullie duidelijk schreeuwden, dat jullie ze wilden hebben. Die oudjes begrijpen het niet meer of zijn doof. En ja, dan vallen er klappen.

Dan dat restaurant. Hoe verzin je het? Moet toegeven, dat was lachen. Tranen over mijn wangen. Topklasse, buitencategorie! Kunnen wij dat leren of is het aangeboren talent? Stinkend jaloers. Beken het eerlijk.

Naar pannenkoekenhuis Frittella in Papendrecht gaan, uitgebreid eten en dan weglopen zonder te betalen. Lachen, jôh! Daarbij haalden jullie nog bonuspunten. Kwam niet meer bij toen ik het las. Humor!

Jullie namen immers mooi die ober in de maling. Wow! Jullie zeiden geen geld bij je te hebben en dat jullie wel even geld gingen halen. Wat een mop, want de ijverige en vriendelijke ober bleek iemand met een verstandelijke beperking. Die heb je zo tuk. Hadden jullie goed gezien. Klasse!

Mensen met een beperking in de maling nemen en achter laten met een rotgevoel en slapeloze nachten. Dat is de eredivisie onder straatrovers. Gefeliciteerd! Iemand met een verstandelijke limiet afzetten, kleineren en kwetsen. Moet zeggen, dat ik versteld sta over jullie talent. De betreffende ober wilde nog plichtsgetrouw alles zelf betalen aan zijn baas. Ha, ha, hoe dom kan hij zijn.

Mijn bewondering voor jullie is enorm. Bejaarden beroven met bonusklappen. Mensen met een verlaagd verstandelijk plafond financieel uitkleden. Wat zullen jullie lekker geslapen hebben.

Zien jullie in het donker dan eigenlijk nog wel eens de paniek in de ogen van de beroofde vrouw voor je? Horen jullie nog wel eens haar angstige gegil? Herinneren jullie je de wanhoop in de ogen van de gekwetste ober? Blijft lekker nagenieten, toch? Overigens nog iets leuks gedaan van de buit?

Vanuit grenzeloze verering geef ik jullie nog wat tips. Overbodig, want jullie weten zelf hoe je zwakkeren en geestelijk kwetsbaren kan pakken. Maar, tóch! Wil er zo graag bij horen, vandaar. Waarom geen blinde mensen beroven? Geen vermomming met capuchon en pet nodig. Wel blijven opletten voor camera`s.

Mensen in een rolstoel in elkaar slaan en schoppen lijkt me ook geinig. Die rennen je echt niet achterna. Kun je het rustig aan doen, want in de haast vergeet je misschien een ring of oorbellen. Zonde, tóch? Mensen met het Downsyndroom zijn van nature vriendelijk. Als je hun beleefd om een portemonnee vraagt, krijg je hem zo. Scheelt gauw vijf minuten slaan, schoppen en bloed op je kleren.

Dus, snel op jacht naar de weerlozen en jatten maar! Jullie hadden een vraag? Waarom er lafbekken boven dit stukje staat? Oh, jullie snappen het woord sarcasme niet? Sorry! Er staat lafbekken, omdat jullie éigenlijk gewetenloos tuig zijn! Akelig, laf uitschot.

Met een kolossale verstandelijke beperking! Daarom, dus!

Meer berichten