Logo hetkrantje-online.nl
Door Ronald Lamping.
Door Ronald Lamping.
COLUMN

ZOUTLOOS

  •   keer gelezen   Column

In Florida worden 17 onschuldigen neergeknald. Door een geflipte idioot, die simpelweg een automatisch vuurwapen kocht. Verkoper: "Inpakken als cadeautje of is het voor uzelf?" De mafkees antwoordde: "Voor mezelf, alleen de kogels geef ik weg"!

Hulpverleners van Oxfam misdroegen zich buitensporig. Natuurgeweldslachtoffers kregen eten als er gewipt mocht worden met minderjarige sloebers. Enkelen pas 7 jaar. Na artsen zonder grenzen, nu ook hulpverleners zonder grenzen.

Sven deed Nederland, tijdens ons folkloristisch tijdverdrijf, erger trillen dan de Groningse bodem en Zijlstra pleegde politieke zelfmoord door zich ónvoorstelbaar dom als huisvriend van Poetin te profileren. Maar, dan wij….!

Leidschendam-Voorburg. Hoe haalden wij het nieuws? Crisisgebied, je zal er leven. Bestaan zonder garanties. Ik benoem het. Zonder restricties. Vanaf volgende winter zitten we zonder strooizout. Dát is pas nieuws! Volgend jaar zitten wij bij vorst of andere winterse narigheid gedwongen thuis. Geen strooizout, omdat de opslagplaats sluit. Voor de goede orde wil ik wel wijzen op een verordening. Wij hebben de burgerplicht om stoepen en straten sneeuw –en ijsvrij te houden. Plicht!

Wellicht een nieuw uitgiftestation? Voorlopig onbekend. We kunnen er natuurlijk een speerpunt van maken voor partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Die krachtmeting is per definitie volstrekt zoutloos.

Kom op die verkiezingen uitgebreid terug. Zeker weten. Eerst wil ik die nakende zoutschaarste oplossen. U begrijpt, dat dit niet gaat met het zoutvaatje uit de keuken. Op tv is weliswaar een stuitend kleverige reclame, waarin irritante kinderen zout verzamelen, zodat de bejaarde overbuurvrouw de straat kan oversteken om bij hen koffie te komen drinken. Mag ik even overgeven!

Een glimlachende vader kijkt er naar met opwellende tranen van ontroering. Nou, ik had mijn kinderen verrot gescholden. Dat ze met hun poten van het zout moesten afblijven en dat, als ze éven hadden nagedacht, beter koffie naar die overstekende oma hadden kunnen brengen voordat ze een fatale longontsteking opliep. Dan wel weer koffie op haar uitvaart.

Onze politieke partijen moeten zich volledig inzetten voor strooizout, onder het motto: "Zo zout hebben we het nog nooit gegeten!" Weet best, dat 90% van de lokale kiezers stemt op de partij, waar ze ook landelijk op stemmen. En die andere 10% bestaat uit familieleden, vrienden, buren en kennissen van de mensen op de lijst. Het speelt bij niemand. Die lokale kandidaten worden met ladingen korreltjes zout genomen.

Ook alstublieft geen gemaakt lachende politieke kopstukken uit Den Haag op bezoek. Afschuwelijk! Weten totaal niets van ons en staan de tien minuten te liegen en te bedriegen. We brullen dan ook massaal: "Opzouten!"

Ga het in maart nog uitgebreid hebben over het kunnen en kennen van de lokale kandidaten. Expert of hobbyist? Gelukzoeker of specialist? Strooi nu nog geen zout in die open wond. Laten ze eerst voor strooizout zorgen. Zo niet, dan geef ik nog vóór 21 maart mijn mening. Hoe?

Ongezouten!

Meer berichten