Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping

JOUW KINDEREN

  •   keer gelezen   Column

Hoop, dat jouw kinderen kanker krijgen! Zo, dat is maar weer poëtisch vertolkt. Literair hoogstandje. Vrij land, toch? Nou, dan! Ik zeg gewoon, wat ik wil. Klaar.

Marieke ontving thuis (!) dit schrijven van sierlijk cultureel gehalte. Dat haar kinderen maar kanker mogen krijgen. Geen fictie. Echt gebeurd. Wat heeft Marieke in hemelsnaam gedaan? Hoe fout moeten zij en haar kinderen wel niet zijn geweest? Behoorlijk fout, zou je denken.

Ik plaats bovenstaande tekst even in het juiste perspectief. Marieke heeft helemaal niets fout gedaan. Marieke verzorgt haar gezin, is een loyale moeder en echtgenote. Marieke is er voor haar dierbaren. Vrouw, waar je op kunt bouwen. Oh ja, voor ik het vergeet, ze is de vrouw van de aimabele beschaafde Giovanni van Bronckhorst.

Voor de leek; Giovanni is trainer van voetbalclub Feijenoord. Dát verklaart alles. Niet, dus. Het verklaart helemaal niets. Hoogstens dat we, rondom ons, geesteszieke idioten hebben rondlopen. Ook rond u!

Probeer me altijd te verplaatsen in de krochten van het brein van deze debielen. Hoe gaat zoiets? Boeit me overmatig. Het traject dat binnen het restantje hersenen wordt afgelegd om te komen tot het uitbraken van "hopelijk kanker voor je kinderen". Waar, in zijn bovenkamer, nam zo`n gestoorde malloot de verkeerde afslag? Dat wil ik dan weten.

Club verliest. Dan ben je terneergeslagen. Misschien boos over de povere inzet. Voel je je bekocht door de centen die je hebt betaald. Kan allemaal. Mag allemaal. Klant is koning. Maar dan…!

Hoe werkt dit? Zo`n gemankeerde schlemiel komt thuis. Tikkie depri. Het verlies ligt ondertussen uren achter hem. Alle tijd gehad om het treurige verloop te laten bezinken. Mooi niet. De aso moet zijn ontgoocheling kwijt. Een staaf dynamiet, waarvan de lont al brandt.

Hij gaat zijn gramschap op papier zetten. Niet bepaald de gewoonte van een stakker met de herseninhoud van een kapot broodrooster, dat net buiten de garantieperiode valt. Zijn Nederlands hapert als een verkalkt stoomstrijkijzer, waardoor er meer stoom uit z`n oren komt dan uit het huishoudelijk hulpje.

Dan gebeurt er iets. Spits faalde, keeper onzeker. Middenveld pover, dús wens je de kinderen van de trainer kanker toe. Lijkt me een uiterst logische conclusie. Kwaadaardige ziekte voor de kinderen van de trainer is gegrond. Zeker na die gemiste strafschop.

Weet u, ik maak me zorgen. Zorgen, omdat deze zwakbegaafde idioten vrij rondlopen. Natuurlijk zijn het lafbekken, die anoniem (…) stront uitbraken. Toch zijn ze er. In het verkeer, openbaar vervoer of sportkantine. Overal kun je ze ontmoeten. De kolonie schijtlaarzen, die hun smakeloze proza over ons heen storten.

Vermoed, dat ze er in eigen kring lekker stoer over doen. Helaas geen oplossing. Je koopt nu eenmaal geen extra kilo hersens bij de doe-het-zelfzaak.

Deze akelige griezels met het vernuft van een cornervlag zijn onuitroeibaar. Onkruid, weet u wel. Er bestaat wél een hele toepasselijke uitspraak over ze.

"Als je ze niet kent, vermoed je dat ze idioot zijn. Wanneer je ze beter leert kennen, twijfel je daar niet meer aan!"

Meer berichten