Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

MEP NIEUWS

  •   keer gelezen   Column

U weet van dat opgefokte gajes, dat in Praag een onschuldige ober het ziekenhuis in sloeg. Grootse reclame voor Nederland. Een vrijgezellenfeest. In dit huwelijkskader vraag ik hen plechtig: "Zijn jullie randdebielen? Wat is daarop jullie antwoord?" Vermoed volmondig: "Ja!"

Ober vroeg slechts vriendelijk of de heren (..) hun meegebrachte alcoholische drankjes niet op het terras van de horecagelegenheid wilden nuttigen. Weet niet wat u gewend bent, maar het lijkt me vrij logisch, dat je op een horecaterras niet je eigen drank meeneemt. Dat zagen de Neanderthalers even anders. Gevolg was gruwelijk. Na wat geduw stortte een aantal zich op de ober. Die viel, waarna het echt mis ging. De ware aard van de griezels kwam boven.

Beelden liegen niet. Geen nep-nieuws, maar mep-nieuws. Kansloze ober werd in elkaar geslagen en geschopt. Met name een fitnessinstructeur beukte onophoudelijk met zijn vuisten in het gezicht van het slachtoffer. Fysiek kapot, maar wat dacht u van de psychische schade?

Ironisch, dat de taak van fitnessinstructeurs juist is om iemand fit te krijgen. En dat deze malloot er nu voor zorgde, dat een reddeloze figuur bijna het leven liet. Schaamteloos en mensonterend. Afgedaald tot TBS-niveau!

Wat voel je eigenlijk als je iemand herhaaldelijk midden in het gezicht beukt? Lijkt me vreselijk eng. Elke aanraking zou me doen griezelen en kotsen. Jouw vuist neerdalend op het weerloze gezicht van kansloze jongeman. Je breekt zijn kaak, oogkas en nog blijf je slaan. Het kraakt hoorbaar. Bloed spat alle kanten op. Toch mep je door. Dan moet je een hele nare agressieveling zijn zonder greintje geweten.

Natuurlijk verbergen ze zich achter overdadig drankgebruik. Logisch, toch? Waanzin! Waanzin! We waren allemaal wel eens aangeschoten. Iets te veel op, kan gebeuren. Het merendeel van ons sloeg nooit iemand. Hoogstens minder stavast en misselijk. Het leidt echt niet per definitie tot het kapot beuken van een onschuldige derde.

Walg er oprecht van. Fitnessinstructeur en broer, die vrolijk solidair mee schopte, bleken de hoofdschuldigen. Als het om mijn zonen zou gaan, had ik ze voor de volle 100% veroordeeld. In niet mis te verstane woorden. Dan het commentaar van hun vader! Die zag ongetwijfeld de huiveringwekkende beelden van zijn gewelddadige zonen. Zijn commentaar: "De ober begon met duwen!" Dat is dus hún opvoeder.

Zal ik u stiekem wat vertellen. Zag van de week die foto van een overspelige Aziatische vrouw. Die kreeg ten overstaan van een gretig fotograferend publiek stokslagen. Wij schudden dan thuis ons hoofd. Wát een Middeleeuwse armoe! Wat barbaars. Maar dan beuken idioten in Praag een goedwillende, beleefde ober bijna uit het leven.

Eerlijk. Dan krijg ik ook primitieve gedachten. Dan borrelt er iets bij me op, dat latent verborgen zat. Iets, waar ik eigenlijk van walg. Lijfstraffen! Wens de aanklagers en rechters in Praag alle wijsheid toe. Laten ze dat filmpje nog maar eens tien keer bekijken. Liefst vertraagd. Hopelijk zijn die rechters ervaren en onwrikbaar ouderwets. Waarom?

Omdat die het klappen van de zweep kennen …….!

Meer berichten