Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

LEKKERE WIJVEN

  •   keer gelezen   Column

Zo`n titel, mag ik dat schrijven? Lekker staat in het woordenboek. Wijf, ook. Wat is fout aan 'lekkere wijven?' Officieel niets. Sta in mijn recht. Nee, stond!

Ook niet meer jolig knipogend aan de bar. Mag mooie vrouwen wel? Nee!! Ook fout. Word je prooi van een moderne ketterjacht. Speurtocht naar vrouwonvriendelijke observaties. Door een overspannen anti-mokkelcomité.

Nieuwste speeltje was het WK. Daar verschenen mondiale schonen in beeld. Gevangen door attente cameralieden. Verademing tussen naakte stillevens van vette bierbuiken, dronken koppen uitpuilende navelbreuken en zweterige torso`s. Tussen volwassenen die zich uitdosten als zwakzinnigen op excursie. Stoet van onooglijk verzadigde vetmassa`s die schilder Rubens zouden doen watertanden. Die hield van mollig en vet. Op zijn schilderijen geen halfvolle naakten, maar rechtsgedraaide volvette 48+ brouwsels van de schepping. Kostte Rubens extra verf, moest dan maar.

Die WK beelden van appetijtelijke schonen waren leuk om te zien. Ben ik dus een viezerik van 68? Zal best. Tegen de zeven kruisjes achter je naam, stijve spieren en staar wil nog niet zeggen: terminaal, dood, afgelegd, gecremeerd, koffie en cake.

Voetbal, afgewisseld met spontaan lachende of treurende schonen. Bevallige spetters met haar, dat gewassen lijkt met Kérastase shampoo en een zó wit gebit dat zelfs een ijsbeer op de vlucht doet slaan. Vind ik dat leuk? Zeker!

Er waart een enge mondiale ziekte rond. Kwaal, waar geen vaccinatie tegen bestaat. Geen pillen of poeders. Zelfs voetbalbond FIFA bleek besmet. Geen fraaie afspiegelingen van vrouwelijk schoon meer op de buis. Dat hadden ze de cameralieden verboden. Was seksistisch. En dan volgt ook nog even een statement, waarover stevig vergaderd was: "Dit wordt onderdeel van ons beleid!" Die zit! Wie verzint zoiets? Dat moeten haast wel antieke bobo`s zijn. Bekrompen regenten. Van soort en leeftijd, dat wegens een vergrote prostaat, zes keer per nacht uit bed moet en van armoe de straal produceert van een druppelende kraan. Net niet dood, maar wel goed op weg. Zes planken, doosje spijkers en IKEA-handleiding liggen klaar.

De jacht op beelden van aantrekkelijk vrouwelijk schoon is geopend. Bij Formule 1 geen pitspoezen meer. Bij de Tour liggen de dames op het podium ook al onder een vergrootglas. Het lijkt wel of de wereld bestaat uit één grote Biblebelt. Dat de nieuwe wereldorde in handen is van Kees van der Staaij, opperbevelhebber van de SGP. waarbij de 'P' staat voor preuts.

Wie zijn toch de opgedroogde schepsels, die ageren tegen vrouwelijk schoon? Protest tegen vrouwen die er gewoon leuk uit zien en zich bekoorlijk kleden. Dames, die daar geen enkele moeite mee hebben. Zelfs blij zijn met hun uiterlijk. Wat voor soort ageert daartegen? En, waarom?

Geiten wollensokken- en sandalenzonderlingen? Alternatieve kruidenthee-adepten, Worteltaartportretten? Geen idee. Hoe dan ook, ze laten vrouwelijk schoon niet zelf beslissen, maar veroordelen hun uiterlijk en het vermeende misbruik daarvan. Ziek! Is het jaloezie? Zou kunnen. Dan rest een passend klassiek gezegde.

De kern van elke jaloezie is het eigen tekort!

Meer berichten