Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

WENDY

  •   keer gelezen   Column

Media meldden: 'Powerkoppel in zwaar weer'. Powerkoppel! Angstaanjagend. Moet er over nadenken. Wat is in hemelsnaam een powerkoppel?

Het blijken Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Niet zomaar een stelletje. Poeh, ze zijn een powerkoppel. Pardon? Steken ze `s ochtends hun vingers in het stopcontact om zich op te laden? Gaan ze met hun blote kont op een oplader zitten totdat alle streepjes verlicht zijn? Full.

Wel lachen, natuurlijk. Het schijnt dat de tortelduifjes aan het bekvechten zijn. Het gaat niet goed tussen die duifjes. Eigenlijk, zoals Toon Hermans decennia terug al wist: "De doif is dood, meneer!"

Moet ik lachen om andermans leed? Nee! Nou ja, eigenlijk wel. Dat zit hem in berichten, die tot ons klootjesvolk, komen. Dat die Wendy en haar ventje bonje hebben, interesseert me helemaal niets. Gaan hun gang maar. Het zijn de statements, die me tackelen.

Het powerkoppel woont nu apart. Niets opzienbarends in Hilversum en omstreken. Heet niet voor niets de Gooise matras. Froger piste al eens buiten het echtelijke potje en zelfs onze eigentijdse zoetgevooisde minstreel Borsato had een dippie met zijn Leontien.

Opzienbarend is het verzoek van Wendy en Erland om hen met rust te laten. Hun privacy te respecteren. Om hun impasse de kans te geven uit het dal te kruipen. Kijk, dat vind ik dus enorm komisch. Voor mij net de belasting, die ooit wist: "Leuker kunnen we het niet maken!"

Want, wie is die Galjaard eigenlijk? Ik weet het. Hij was jarenlang programmadirecteur van RTL 4. U weet wel, die afgrijselijke valse emotie –en roddelzender met als blikvanger het weerzinwekkende laag-bij-de-grondse reutelprogramma 'RTL Boulevard'.

RTL Boulevard met toen nog die roddelnicht Verlinde. Die engerd met dat eeuwige zelfingenomen grijnsje. Albert, die ongegeneerd artiesten met hun kop op het offeraltaar legde. Om vervolgens gniffelend en gnuivend verbaal iemands kop er af te hakken.

Erland, van het powerkoppel, was toen zijn baas. Baas van Albert, die zelf woedend werd toen zijn Onno het stiekem aanlegde met een puber. Toen wilde Albert rust en privacy, de stumper. Wij mochten daar niet over smoezen. De teloorgang van een roddelkoning .

Erland was dus de programmadirecteur van dat akelige lasterprogramma. Nu verkeren Erland en zijn Wendy zelf in zwaar weer. En wat lezen we nu via de broer en manager van Wendy? Of we hun privacy willen respecteren. Of we hun relatie een kans willen geven. Dus niet gissen en kwaadspreken.

Complete waanzin, gezien hun verleden. Nu zit het powerkoppel wekelijks bij een therapeut. Dat zie ik dan helder voor me. Therapeut kijkt en luistert. Wendy mompelt: "Wie ben ik?" Waarna Erland net doet alsof hij op een rode knop drukt om vervolgens geërgerd te vragen: "Moordvrouw!?"

Powerkoppel heeft bonje. Zal best. Maar ga niet zitten huilen dat je met rust gelaten wilt worden. Donder op. Altijd gebruik maken van de media om iets te promoten en ooit programmadirecteur zijn van een nare roddelrubriek. Nu pruilen. Powerkoppel. Zeker, maar geen Duracell.

Die gaan wél langer mee!

Meer berichten